Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Filokolmiot

(noin 18 kpl pien­tä kol­mi­o­ta)

4 ark­kia pa­kas­te­fi­lo­tai­ki­naa

Täy­te:

150 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa tai fe­ta­juus­toa

va­jaa 1 dl pin­jan­sie­me­niä

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen ja fi­lo­kuo­rien

voi­te­luun: öl­jyä

1. Ota fi­lo­tai­ki­na jo edel­li­se­nä il­ta­na su­la­maan jää­kaap­piin.

2. Kuul­lo­ta öl­jys­sä murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja pane pan­nul­le huuh­do­tut ja siis­ti­tyt pi­naa­tin­leh­det. Kuul­lo­ta het­ki ja nos­ta si­vuun.

3. Ota va­ro­vas­ti esiin fi­lo­tai­ki­na-ar­kit ja nos­ta ne suo­rik­si lei­vin­pöy­däl­le. Ota kä­sit­te­lyyn pääl­lim­mäi­nen ar­ki ja pei­tä lo­put ar­kit esim. kos-tu­te­tul­la keit­ti­ö­pyyh­keel­lä.

4. Voi­te­le ark­ki ja nos­ta pääl­le toi­nen ark­ki. Leik­kaa ark­ki pi­tuus­suun­nas­sa kol­meen pit­kään suo­ra­kai­teen muo­toi­seen osaan ja edel­leen le­veys­suun­nas­sa kol­meen osaan. Näin saat yh­teen­sä yh­dek­sän eril­lis­tä fi­lo­tai­ki­na­pa­laa.

5. Nos­ta kun­kin ar­kin kes­kel­le hiu­kan pi­naat­ti­se­os­ta, juus­to­no­ka­re ja pin­jan­sie­me­niä.

6. Sul­je kol­mi­ot fi­lo­tai­ki­na­pa­ke­tin oh­jeen mu­kaan, tai ää­ri rul­lik­si ja nos­ta lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.Tee sa­moin lo­puil­le fi­lo­ark­keil­le.

7. Si­pai­se kol­mi­oi­den pääl­le hiu­kan öl­jyä ja pais­ta 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

8. Jääh­dy­tä val­miit kol­mi­ot ja pak­kaa pa­kas­tus­ra­si­oi­hin ja pane pa­kas­ti­meen.

9. Ota ra­si­at su­la­maan huo­neen­läm­pöön hy­vis­sä ajoin en­nen tar­joi­lua ja le­vi­tä kol­mi­ot lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. En­nen tar­joi­lua pane kol­mi­ot uu­niin 225 as­tee­seen pa­rik­si mi­nuu­tik­si.