Koti ja Keittiö 11/2008
1 rulla
2 munaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 - 3 rkl öljyä tai sulatettua voita
Lisäksi:
1/2 l sieniä (esim. suppilovahveroita, tatteja tai siitakesieniä)
100 g tuoretta pinaattia
1 rkl öljyä
50 g parmesaania
Täyte:
200 g fetajuustoa
150 g ranskankermaa
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
2 - 3 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
ripaus mustapippuria
(ripaus suolaa)
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja rasva. Anna taikinan seistä ja turvota noin puoli tuntia.
2. Puhdista ja paloittele sienet. Poista pinaateista lehtiruoti. Kuumenna öljy pannulla, lisää sienet ja pinaatit ja paistele, kunnes neste on haihtunut sienistä ja pinaatit ovat pehmenneet.
3. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Levitä päälle sieni-pinaattiseos. Raasta parmesaanijuusto ja ripottele pannukakun päälle.
4. Paista pannukakkua uunissa 200 - 225 asteessa noin 25 - 30 minuuttia.
5. Valmista täyte. Murenna fetajuusto ranskankermaan. Lisää yrtit ja mausteet ja sekoita täyte tasaiseksi.
6. Levitä täyte hieman jäähtyneen pannukakun päälle ja käännä levy rullaksi kääretortun tapaan leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri rulla hetkeksi tiiviisti leivinpaperiin ja leikkaa annospaloiksi.
Vinkki! Voit lämmittää pannukakkua uunissa vielä hetken leivinpaperiin käärimisen jälkeen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2