Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/2008

Fetatäytteinen pinaatti-sienirulla

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi...

1 rul­la

2 mu­naa

5 dl mai­toa

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

2 - 3 rkl öl­jyä tai su­la­tet­tua voi­ta

Li­säk­si:

1/2 l sie­niä (esim. sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta, tat­te­ja tai sii­ta­ke­sie­niä)

100 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 rkl öl­jyä

50 g par­me­saa­nia

Täy­te:

200 g fe­ta­juus­toa

150 g rans­kan­ker­maa

1 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa sil­put­tu­na

2 - 3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia sil­put­tu­na

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

(ri­paus suo­laa)

1. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne ke­vy­es­ti rik­ki. Li­sää puo­let mai­dos­ta, jau­hot ja suo­la ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää lo­put mai­dos­ta ja ras­va. An­na tai­ki­nan seis­tä ja tur­vo­ta noin puo­li tun­tia.

2. Puh­dis­ta ja pa­loit­te­le sie­net. Pois­ta pi­naa­teis­ta leh­ti­ruo­ti. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la, li­sää sie­net ja pi­naa­tit ja pais­te­le, kun­nes nes­te on haih­tu­nut sie­nis­tä ja pi­naa­tit ovat peh­men­neet.

3. Kaa­da pan­nu­kak­ku­tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­pan­nuun. Le­vi­tä pääl­le sie­ni-pi­naat­ti­se­os. Raas­ta par­me­saa­ni­juus­to ja ri­pot­te­le pan­nu­ka­kun pääl­le.

4. Pais­ta pan­nu­kak­kua uu­nis­sa 200 - 225 as­tees­sa noin 25 - 30 mi­nuut­tia.

5. Val­mis­ta täy­te. Mu­ren­na fe­ta­juus­to rans­kan­ker­maan. Li­sää yr­tit ja maus­teet ja se­koi­ta täy­te ta­sai­sek­si.

6. Le­vi­tä täy­te hie­man jääh­ty­neen pan­nu­ka­kun pääl­le ja kään­nä levy rul­lak­si kää­re­tor­tun ta­paan lei­vin­pa­pe­ria apu­na käyt­tä­en. Kää­ri rul­la het­kek­si tii­viis­ti lei­vin­pa­pe­riin ja leik­kaa an­nos­pa­loik­si.

Vink­ki! Voit läm­mit­tää pan­nu­kak­kua uu­nis­sa vie­lä het­ken lei­vin­pa­pe­riin kää­ri­mi­sen jäl­keen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ