Artikkeli

Feta-pinaattipiirakka

(8-10 an­nos­ta)

Poh­ja:

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

125 g mai­to­rah­kaa

Täy­te:

noin 200 g

tuo­ret­ta pi­naat­tia + vet­tä

1 si­pu­li

2 rkl öl­jyä

200 g fe­ta­juus­to­kuu­ti­oi­ta

3 ka­nan­mu­naa

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

2-3 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus jau­het­tua

mus­kot­ti­päh­ki­nää

Voi­te­luun: muna

1. Val­mis­ta rah­ka­voi­tai­ki­na.

Se­koi­ta peh­me­ään ras­vaan

jau­hot, lei­vin­jau­he ja rah­ka.

Lai­ta tai­ki­na jää­kaap­piin

jääh­ty­mään.

2. Val­mis­ta täy­te. Ryöp­pää

pi­naa­tin­leh­det eli kei­tä nii­tä

muu­ta­man mi­nuu­tin ajan

run­saas­sa ve­des­sä. Jääh­dy­tä,

pu­ris­ta vesi pois ja hie­non­na.

3. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja

kuul­lo­ta si­pu­li­kuu­ti­oi­ta sii­nä

het­ki.

4. Se­koi­ta pi­naat­ti, si­pu­lit,

fe­ta­kuu­ti­ot, ka­nan­mu­nat, jo­gurt­ti

ja maus­teet kes­ke­nään.

Mais­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa

hie­man suo­laa.

5. Ota tai­ki­na jää­kaa­pis­ta ja

kau­li sii­tä kak­si pyö­re­ää le­vyä,

hal­kai­si­jal­taan noin 25

cm. Voi­te­le ma­ta­la pii­rak­ka­vuo­ka

ja pai­ne­le toi­nen tai­ki­na­le­vy

sen poh­jal­le ja reu­noil­le.

Le­vi­tä pääl­le täy­te.

Nos­ta toi­nen tai­ki­na­le­vy pii­ra­kan

pääl­le ja ni­pis­tä reu­nat

yh­teen. Voi­te­le mu­nal­la ja

pis­te­le haa­ru­kal­la.

6. Pais­ta 200 as­tees­sa noin

40 mi­nuut­tia. Pei­tä pii­ras

alu­mii­ni­fo­li­ol­la tai lei­vin­pa­pe­ril­la

pais­ta­mi­sen lop­pu­puo­lel­la,

jos pin­ta al­kaa tum­mua.

Val­mis­tu­sai­ka:

noin 1 t 15 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 7,50 €

Koti ja keit­tiö 4/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ