Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/09Kuva: San­na Peu­ra­kos­ki / To­tee­mi

Feta-paprikatortilla

Oh­je nel­jäl­le

2 suip­po­pap­ri­kaa

4 kes­ki­ko­kois­ta yleis­pe­ru­naa

1 - 2 si­pu­lia

2 - 3 rkl öl­jyä

6 mu­naa

1/2 tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1/4 tl chi­li­rou­het­ta

100 g fe­ta­juus­toa

1. Huuh­te­le, kui­vaa ja puo­li­ta pap­ri­kat. Pois­ta sie­me­net ja kan­ta. Lai­ta pap­ri­kan­puo­lik­kaat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le kuo­ri­puo­li ylös­päin ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä, kuo­ri ja leik­kaa pit­kit­täin vii­pa­leik­si.

2. Kuo­ri pe­ru­nat ja si­pu­li. Leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si.

3. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Pais­ta pe­ru­na- ja si­pu­li­vii­pa­lei­ta mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la, kun­nes pe­ru­nat ovat peh­mei­tä, noin 10 - 15 mi­nuut­tia.

4. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää suo­la, mus­ta­pip­pu­ri ja chi­li­rou­he. Se­koi­ta.

5. Voi­te­le pin­noi­tet­tu ir­to­poh­ja­vuo­ka ja lai­ta pais­te­tut pe­ru­na-si­pu­li­vii­pa­leet vuo­kaan. Aset­te­le pääl­le pap­ri­ka­vii­pa­leet. Kaa­da mu­na­mas­sa vuo­kaan ja mu­rus­te­le pääl­le fe­ta­juus­to.

6. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 - 30 mi­nuut­tia, kun­nes mu­na­mas­sa on hyy­ty­nyt.