Koti ja Keittiö 09/06
2 pitsaa
Taikina:
2 dl vettä
1 rkl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 keltajuurta
2–3 perunaa
1 punasipuli
3–4 valkosipulinkynttä
2 dl ranskankermaa
100 g fetajuustoa
oliiviöljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
timjamia
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola ja alusta jauhot taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Keitä keltajuuret ja perunat kokonaisina kypsiksi. Kuori ja viipaloi ne ohuelti. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Valuta ranskankermasta ylimääräinen neste suodatinpaperissa tippalukottomassa kahvisuodattimessa tai siivilässä.
4. Jaa taikina kahtia ja kauli pitsapohjiksi. Levitä pohjille ensin ranskankermaa ja sitten viipaloituja juureksia, sipulirenkaita ja valkosipulia. Murustele päälle fetajuustoa ja valele pitsat oliiviöljyllä. Ripota päälle hieman sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria sekä tuoreita tai hieman kuivattua timjaminlehtiä.
5. Paista pitsoja uunissa 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2