Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Fetajuustolla höystetty keltajuuri-perunapitsa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola ja alusta jauhot taikinaan. Anna kohota kaksin­ker­tai­seksi...

2 pit­saa

Tai­ki­na:

2 dl vet­tä

1 rkl kui­va­hii­vaa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1/2 tl suo­laa

4 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

2 kel­ta­juur­ta

2–3 pe­ru­naa

1 pu­na­si­pu­li

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 dl rans­kan­ker­maa

100 g fe­ta­juus­toa

olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

tim­ja­mia

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää öl­jy ja suo­la ja alus­ta jau­hot tai­ki­naan. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Kei­tä kel­ta­juu­ret ja pe­ru­nat ko­ko­nai­si­na kyp­sik­si. Kuo­ri ja vii­pa­loi ne ohu­el­ti. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­li. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Va­lu­ta rans­kan­ker­mas­ta yli­mää­räi­nen nes­te suo­da­tin­pa­pe­ris­sa tip­pa­lu­kot­to­mas­sa kah­vi­suo­dat­ti­mes­sa tai sii­vi­läs­sä.

4. Jaa tai­ki­na kah­tia ja kau­li pit­sa­poh­jik­si. Le­vi­tä poh­jil­le en­sin rans­kan­ker­maa ja sit­ten vii­pa­loi­tu­ja juu­rek­sia, si­pu­li­ren­kai­ta ja val­ko­si­pu­lia. Mu­rus­te­le pääl­le fe­ta­juus­toa ja va­le­le pit­sat olii­vi­öl­jyl­lä. Ri­po­ta pääl­le hie­man sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria sekä tuo­rei­ta tai hie­man kui­vat­tua tim­ja­min­leh­tiä.

5. Pais­ta pit­so­ja uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ