Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2014

Fattoush-salaatti

Tässä ohjeessa valmistetaan pita- tai muusta litteästä leivästä Lähi-idän keittiöstä vaikutteensa saanut fattoush-salaatti, joka on sukua italialaiselle panzanellalle. Molemmissa salaateissa on sama hyötynäkökulma herkullisuuden lisäksi, eli ylijääneestä leivästä valmistetaan uusi, upea herkku. Tähteiden hyödyntäminen on myös yksi megatrendeistä.

4 an­nos­ta

2 pien­tä pyö­re­ää pi­ta­lei­pää

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl see­sa­min sie­me­niä

½ tl sor­mi­suo­laa

1 kurk­ku

½ pie­ni pu­na­si­pu­li

200 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 dl tuo­rei­ta min­tun­leh­tiä

1 dl tuo­rei­ta leh­ti­per­sil­jan­leh­tiä

Kas­ti­ke:

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

½ tl sor­mi­suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Si­ve­le pi­ta­lei­vil­le öl­jyä pul­la­su­dil­la. Pais­ta pan­nul­la mo­lem­mil­ta puo­lil­ta ra­peik­si. Ri­pot­te­le lei­vil­le sie­me­niä ja suo­laa. An­na jääh­tyä. Leik­kaa suu­pa­loik­si.

2. Huuh­te­le kurk­ku ja leik­kaa sii­tä juus­to­höy­läl­lä sui­ka­lei­ta. Kuo­ri pu­na­si­pu­li ja leik­kaa se pie­nik­si pa­loik­si. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Lai­ta kas­vik­set ja lei­pä­vii­pa­leet tar­joi­lu­va­dil­le.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li mah­dol­li­sim­man pie­nek­si sil­puk­si. Yh­dis­tä silp­pu öl­jyyn. Li­sää sit­ruu­na­me­hu. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kaa­da seos sa­laa­tin pääl­le. An­na maus­tua noin 5 mi­nuut­tia. Vii­meis­te­le yrt­tien leh­dil­lä.