SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2014
4 annosta
2 pientä pyöreää pitaleipää
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamin siemeniä
½ tl sormisuolaa
1 kurkku
½ pieni punasipuli
200 g kirsikkatomaatteja
2 dl tuoreita mintunlehtiä
1 dl tuoreita lehtipersiljanlehtiä
Kastike:
1 pieni valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1. Sivele pitaleiville öljyä pullasudilla. Paista pannulla molemmilta puolilta rapeiksi. Ripottele leiville siemeniä ja suolaa. Anna jäähtyä. Leikkaa suupaloiksi.
2. Huuhtele kurkku ja leikkaa siitä juustohöylällä suikaleita. Kuori punasipuli ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Laita kasvikset ja leipäviipaleet tarjoiluvadille.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Yhdistä silppu öljyyn. Lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos salaatin päälle. Anna maustua noin 5 minuuttia. Viimeistele yrttien lehdillä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ