Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Fattoush

Kaksi tunnetuinta libanonilaista salaattia ovat rustiikkinen leipäsalaatti fattoush sekä mehukas bulgurista tai couscousista valmistettu tabbule.

4 an­nos­ta

1–2 kes­ki­ko­kois­ta ohut­ta lei­pää, esim. pi­ta­lei­pää

4–5 rkl au­rin­gon­kuk­ka­öl­jyä

½ kurk­ku

3 to­maat­tia

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 dl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. leh­ti­per­sil­jaa, mint­tua, ko­ri­an­te­ria

Kas­ti­ke:

½ sit­ruu­nan mehu

1 ½ rkl olii­vi­öl­jyä

½ tl hie­non­net­tua val­ko­si­pu­lia

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus juus­to­ku­mi­naa

1. Hal­kai­se avo­nai­nen lei­pä veit­sel­lä kah­tia. Kuu­ti­oi lei­pä­vii­pa­leet ja pais­ta pan­nul­la run­saas­sa öl­jys­sä kau­niin rus­keik­si ja ra­peik­si. Nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

2. Pa­loit­te­le kurk­ku ja to­maa­tit. Silp­pua kuo­rit­tu si­pu­li hie­nok­si.

3. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään.

4. Se­koi­ta kul­hos­sa sa­laat­ti­ai­nek­set kes­ke­nään. Va­lu­ta jouk­koon kas­ti­ke ja se­koi­ta. Li­sää lei­pä­pa­lat jouk­koon juu­ri en­nen tar­jo­a­mis­ta.