KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 11/2013
4 annosta
1–2 keskikokoista ohutta leipää, esim. pitaleipää
4–5 rkl auringonkukkaöljyä
½ kurkku
3 tomaattia
1 salottisipuli
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, minttua, korianteria
Kastike:
½ sitruunan mehu
1 ½ rkl oliiviöljyä
½ tl hienonnettua valkosipulia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
ripaus juustokuminaa
1. Halkaise avonainen leipä veitsellä kahtia. Kuutioi leipäviipaleet ja paista pannulla runsaassa öljyssä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta talouspaperille valumaan.
2. Paloittele kurkku ja tomaatit. Silppua kuorittu sipuli hienoksi.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4. Sekoita kulhossa salaattiainekset keskenään. Valuta joukkoon kastike ja sekoita. Lisää leipäpalat joukkoon juuri ennen tarjoamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2