Artikkeli

Farfallesalaatti

Keitä rusettipasta suolalla maustetussa väljässä vedessä. Valuta...

400 g far­fal­le­ja eli ru­set­ti­pas­taa

4 l vet­tä

4 tl suo­laa

4 to­maat­tia

1 tl so­ke­ria

1 tl pu­na­vii­nie­tik­kaa

hi­ven suo­laa

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

8 ba­si­li­kan­leh­teä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 dl olii­ve­ja

vas­ta­jau­het­tua maus­te-

pip­pu­ria

1. Kei­tä ru­set­ti­pas­ta suo­lal­la maus­te­tus­sa väl­jäs­sä ve­des­sä. Va­lu­ta.

2. Kalt­taa to­maa­tit (kas­ta kuu­maan ve­teen ja kuo­ri), leik­kaa veit­sel­lä murs­keek­si.

3. Maus­ta to­maat­ti­murs­ke so­ke­ril­la, suo­lal­la, pu­na­vii­nie­ti­kal­la ja val­ko­si­pu­lil­la.

4. Pil­ko jouk­koon si­pu­li ja ba­si­li­kaa. Li­sää olii­vit ja öl­jy.

5. Kaa­da lo­puk­si ai­nes­ten pääl­le va­lu­tet­tu pas­ta. Se­koi­ta hy­vin ja jau­ha jouk­koon maus­te­pip­pu­ria. Tar­joa haa­le­a­na.

Koti ja keit­tiö 4/2003