Artikkeli

Etanapiiraat

Kuullota silputut etanat ja sienet voissa. Lisää hienonnettu valkosipuli, raastettu homejuusto, meiramisilppu ja pippuri sekoittaen...

(8 kpl)

250 g leh­ti­tai­ki­naa

1 prk (250 g) eta­noi­ta

1 dl sil­put­tu­ja sii­ta­ke­sie­niä

25 g voi­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

50 g si­ni­ho­me­juus­toa

nip­pu sil­put­tua mei­ra­mia

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

Voi­te­luun:

2 kel­tu­ais­ta

Ko­ris­te­luun:

see­sa­min­sie­me­niä

1. Kuul­lo­ta sil­pu­tut eta­nat ja sie­net vois­sa.

2. Li­sää hie­non­net­tu val­ko­si­pu­li, raas­tet­tu ho­me­juus­to, mei­ra­mi­silp­pu ja pip­pu­ri se­koit­ta­en. An­na se­ok­sen hau­tua vie­lä het­ki. Jätä val­mis seos jääh­ty­mään het­kek­si.

3. Kau­li leh­ti­tai­ki­na ja tee sii­tä 16 le­vyä, jois­ta puo­let on hal­kai­si­jal­taan hi­ve­nen pie­nem­piä.

4. Voi­te­le pie­nem­män le­vyn reu­nat kel­tu­ai­sel­la ja nos­ta sil­le eta­na-sie­ni­se­os­ta. Ase­ta isom­pi levy pääl­le ja pai­ne­le reu­nat kiin­ni.

5. Voi­te­le pii­raat kel­tu­ai­sel­la ja pis­te­le haa­ru­kal­la. Pais­ta 225 as­tees­sa va­jaa 10 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002