Artikkeli

Espresso-suklaa­pik­ku­leivät

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan...

(noin 40 kpl)

250 g voi­ta

1 dl so­ke­ria

1 1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 muna

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl soo­daa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 rkl esp­res­so­pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

150 g tum­maa suk­laa­ta

Ko­ris­te­luun:

noin 40 kpl esp­res­so­kah­vi­pa­pu­ja

1. Vat­kaa peh­meä ras­va ja so­ke­rit kuoh­ke­ak­si. Vat­kaa jouk­koon muna. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan.

2. Rou­hi suk­laa ja li­sää lo­puk­si tai­ki­naan. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Pyö­rit­te­le tai­ki­nas­ta pal­lo­ja ja nos­te­le ne uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja pai­ne­le hie­man lit­te­äm­mik­si.

4. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 12 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ