Kuva: Arto Vuohelainen
(6 annosta)
1 l kiehuvaa vettä
8 rkl espressojauhetta
1 1/2 dl tummaa muscovadosokeria
5 tähtianista
Mascarponevaahto:
2 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
250 g mascarponejuustoa
1. Mittaa kulhon pohjalle espressojauhe, sokeri ja tähtianikset. Lisää
kiehuva vesi ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Poista tähtianikset ja kaada jäähtynyt liemi matalaan pakastusrasiaan tai muuhun pakastamista kestävään astiaan. Pakasta, kunnes liemi on puoliksi jäähtynyt.
3. Murskaa jääkiteet haarukalla ja sekoita ne vielä jäätymättömään liemeen. Laita uudelleen pakastumaan ja toista useita kertoja, kunnes koko seos on jäätynyt tasaiseksi sohjoksi.
4. Sekoita tomusokeri ja kuohukerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita löysäksi vaahdoksi.
5. Jäähdytä tarjoilua varten korkeat lasit pakastimessa. Lusikoi laseihin kerroksittain espressogranitaa ja mascarponevaahtoa.
Vinkki! Tähtianisten sijaan voit maustaa granitaliemen noin desilitralla italialaista Sambuca-likööriä.
Toimituksen vinkki: Saat mascarponevaahdosta hieman jämäkämmän, kun vaahdotat ensin kerman ja lisäät sitten joukkoon tomusokerin ja mascarponejuuston.
Anna Ruola, Turku
Anna: Rakastan italialaista ruokaa ja makuja. Päätin kokeilla, mitä tämänhetkinen suosikkimausteeni tähtianis tekisi entuudestaan tutulle granitalle. Siitä tuli melko tuju, mutta kermalla ja sokerilla pehmennetty mascarpone tasoittaa maun. En juurikaan ole makeiden jälkiruokien ystävä, mutta tällainen annos maistuu hyvän aterian päätteeksi.
Raati: Suussa sulava, hileinen jälkiruoka. Viileän raikas, vahva kahvin maku, ei liian makea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2