Koti ja keittiö 5/2010
10–12 palaa
2 1/2 dl sokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa tai maitoa
Täyte ja kuorrutus:
250 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 prk lemon curdia (esim. Thursday Cottage)
noin 500 g mansikoita tai muita marjoja
Kostutus:
3/4 dl maitoa tai laimennettua appelsiinimehua
Koristeluun:
noin 5 dl marjoja (esim. mansikoita, vadelmia ja punaherukoita)
1. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää kerma.
2. Kaada taikina kahteen, halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä kokonaan. Halkaise pohjat halutessasi kahtia.
3. Tee kuorrutus. Vatkaa voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää tomusokeri.
4. Kostuta kakut halutessasi kevyesti maidolla tai mehulla.
5. Levitä pohjille ensin lemon curdia ja sitten voi-sokeriseosta. Levitä kerrosten väliin vielä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Nosta pohjat päällekkäin. Koristele kakun päällys marjoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2