Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
10–12 kpl
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 luomulimetin raastettu kuori
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl ranskankermaa
Limetti-passionhedelmäsiirappi:
1 dl sokeria
3/4 dl limettimehua
3 passionhedelmän mehu ja hedelmäliha
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Lisää rasva-sokerivaahtoon limettiraaste. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen ranskankerman kanssa rasvaseokseen.
3. Jaa seos tasaisesti silikonisiin tai paperisiin muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Nosta muffinit ritilälle jäähtymään.
4. Keitä sokeria, limettimehua ja passionhedelmien mehua sekä hedelmälihaa noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä siirappimaiseksi. Koristele muffinit siirapilla.
Valmistusaika: noin 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2