Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

teks­ti Net­te Grön • re­sep­ti Ee­ro Pau­la­mä­ki • kuva Fa­bi­an Björk­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015     

Eeron suklaa-lakritsifondant

Maailmalla lakrit­si­kiin­nostus nousee ja keittiömestarit kehittelevät lakulla maustettuja ruokia. Suomalaisella lakritsilla on nyt trendi­po­ten­ti­aalia.

Noin 10 lei­vos­ta

100 g voi­ta

100 g so­ke­ria

100 g ka­nan­mu­nia (kak­si pien­tä mu­naa)

100 g veh­nä­jau­hoa

100 g tum­maa suk­laa­ta

1 pus­si Fa­ze­rin Soft Ca­ra­mel -lak­rit­sia

Ha­pan­kir­si­koi­ta tai ko­ti­mai­sia pa­kas­te­va­del­mia

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri säh­kö­vat­kai­mel­la kun­nes vaah­to on ker­man­vä­ris­tä ja ke­vyt­tä.

2. Li­sää mu­nat yk­si ker­ral­laan koko ajan ko­neel­la se­koit­ta­en. Älä säi­käh­dä mi­kä­li mas­sa hie­man erot­tuu, se kuu­luu asi­aan.

3. Kaa­da jouk­koon su­la­tet­tu suk­laa ja se­koi­ta nuo­li­jal­la kä­sin. Li­sää veh­nä­jau­ho nuo­li­jal­la se­koit­ta­en.

4. An­nos­te­le tai­ki­naa jau­ho­tet­tui­hin lei­vos­vuo­kiin noin 1/3 vuo­an kor­keu­des­ta. Li­sää mas­san pääl­le kir­sik­kaa sekä lak­rit­si­pa­lo­ja ma­ku­si mu­kaan ja pei­tä toi­sel­la tai­ki­na­ker­rok­sel­la.

5. Pais­ta 200 as­tees­sa vuo­kien koos­ta ja uu­nis­ta riip­pu­en 10–15 mi­nuut­tia ja tar­joi­le läm­pi­mä­nä va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.

Vink­ki!

Voit val­mis­taa mas­san etu­kä­teen, pur­sot­taa sen täyt­tei­neen muot­tei­hin pak­ka­seen ja pais­taa jä­li­ruo­at tuo­reel­taan pää­ruu­an jäl­keen. Ase­ta täl­löin jäi­set pais­tok­set suo­raan pel­lil­le ja pais­ta koos­ta riip­pu­en 2–4 mi­nuut­tia kau­em­min.

Lue Myös

Syntisen hyvät French toast -tikut

Karpa­lo­jää­dy­ke­lei­vokset ja karpalosiirappi

Pavlovarulla

Syntisen hyvät French toast -tikut

Karpa­lo­jää­dy­ke­lei­vokset ja karpalosiirappi

Pavlovarulla

Vanilja-jogurt­ti­pan­na­cotta ja luumu-viikunakompotti

Kolmen kerroksen vadel­ma­pan­na­cotta

Mustikkainen tiramisukakku

Suklaa-pistaasimousse ja inkiväärikastike

Aprikoosi-riisi­suk­laa­torttu

Kesäkurpitsa-ohratabbouleh

Suklaa-pistaasimousse ja inkiväärikastike

Aprikoosi-riisi­suk­laa­torttu

Kesäkurpitsa-ohratabbouleh

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.