teksti Nette Grön • resepti Eero Paulamäki • kuva Fabian BjörkKoti ja keittiö 10/2015
Noin 10 leivosta
100 g voita
100 g sokeria
100 g kananmunia (kaksi pientä munaa)
100 g vehnäjauhoa
100 g tummaa suklaata
1 pussi Fazerin Soft Caramel -lakritsia
Hapankirsikoita tai kotimaisia pakastevadelmia
1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kunnes vaahto on kermanväristä ja kevyttä.
2. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan koneella sekoittaen. Älä säikähdä mikäli massa hieman erottuu, se kuuluu asiaan.
3. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita nuolijalla käsin. Lisää vehnäjauho nuolijalla sekoittaen.
4. Annostele taikinaa jauhotettuihin leivosvuokiin noin 1/3 vuoan korkeudesta. Lisää massan päälle kirsikkaa sekä lakritsipaloja makusi mukaan ja peitä toisella taikinakerroksella.
5. Paista 200 asteessa vuokien koosta ja uunista riippuen 10–15 minuuttia ja tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
Voit valmistaa massan etukäteen, pursottaa sen täytteineen muotteihin pakkaseen ja paistaa jäliruoat tuoreeltaan pääruuan jälkeen. Aseta tällöin jäiset paistokset suoraan pellille ja paista koosta riippuen 2–4 minuuttia kauemmin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2