MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
4–6 annosta
2 lampaan karetta (noin 1 kg)
öljyä
Dukkah-mausteseos:
2 rkl manteleita
2 rkl pistaasipähkinöitä
2 rkl seesaminsiemeniä
½ rkl juustokuminaa
½ rkl korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista.
2. Valmista mausteseos. Paahda mausteet kuivalla kuumalla pannulla. Jauha seos morttelissa hienoksi ja lisää suola.
3. Paista kareita pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta ruskistuu, noin pari minuuttia kummaltakin puolelta. Laita lihat uunipannulle. Painele lihojen pintaan kauttaaltaan dukkah-mausteseosta.
4. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan osaan ja paista vielä uunissa 150 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes lihan kypsyysaste on medium, noin 55 astetta. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna lämmön tasaantua.
5. Leikkaa kyljyksiksi ja tarjoa lehtikaali-kvinoan ja minttujogurttikastikkeen kera.
Viinisuositus:
Pehmeän hedelmäinen ja mausteinen Mount Hermon Red 2014, 11,99 e, Israel
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2