Artikkeli

Dosai-kuoret ja perunakarri

Dosait ovat intialaisia, riisijauhoista ja keitetyistä ja jauhetuista pavuista, vedestä ja suolasta valmistettuja riisiohukaisia.

puo­li pus­sia val­mis­ta do­sai-jau­ho­se­os­ta

(et­ni­sis­tä kau­pois­ta)

vet­tä oh­jeen mu­kaan

Täy­te:

2–3 Ro­sa­mun­da-pe­ru­naa

2 rkl ruo­ka­öl­jyä

2 rkl mie­toa kar­ri­tah­naa

puo­let pie­nes­tä pur­jos­ta

4 dl koo­kos­mai­toa (1 tlk)

ri­paus suo­laa

1. Se­koi­ta do­sai-ai­neis­ta ohu­kais­tai­ki­na ja an­na sen tur­vo­ta noin puo­li tun­tia.

2. Pais­ta tai­ki­nas­ta öl­jy­tyl­lä pan­nul­la ohu­kai­sia.

3. Kuu­ti­oi kuo­ri­tut pe­ru­nat pie­nik­si ja kuul­lo­ta öl­jys­sä pan­nul­la, kun­nes ne ovat peh­men­neet. Pil­ko pur­jo ja li­sää pan­nul­le. Li­sää het­ken pääs­tä kar­ri­tah­na. Li­sää koo­kos­mai­to. An­na kie­hua hil­jal­leen, kun­nes pe­ru­na­kuu­ti­ot ovat kyp­siä ja kas­ti­ke on sa­ke­aa. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

4. Tar­joa pe­ru­na­se­os do­sai­kuo­rien täyt­tee­nä.