Koti ja Keittiö 3/2006
400 g palsternakkaa
2–3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 laakerinlehti
muutama timjaminoksa
1 rkl mietoa currytahnaa (esim. Rajah)
ripaus cayennepippuria
1 1/2 l kanalientä
Yrttikrutongit:
3–4 viipaletta paahtoleipää
1 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua persiljaa
1–2 tl kuivattua timjamia
Tarjoiluun:
ranskankermaa
1. Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy teräskattilassa. Lisää sipulit, yrtit ja palsternakka- ja perunakuutiot. Kuullota hetken. Lisää currytahna ja cayennepippuri. Jatka paistamista noin 5 minuuttia.
3. Lisää kattilaan neste ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
4. Valmista krutongit. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda leipäkuutiot rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Mausta yrteillä ja anna jäähtyä.
5. Poista keitosta laakerinlehti, soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna ennen tarjoamista.
6. Tarjoa ranskankerman ja yrttikrutonkien kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2