Koti ja keittiö 01/05
(4-6 annosta)
400 g lampaanpaistia + tilkka öljyä
1 rkl öljyä
noin 1 1/2 rkl vahvaa currya
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
noin 100 g palsternakkaa
3-4 perunaa
2-3 porkkanaa
noin 250 g lanttua
pieni pala (noin 50 g) selleriä
1,2 l vettä
2 lihaliemikuutiota tai 3 rkl vasikanfondia
3 tl tummaa sokeria
rouhittua mustapippuria
1 limetin mehu
3 rkl tuoretta korianteria
hienonnettuna suolaa
1. Kuutioi tai suikaloi lampaanpaisti ja ruskista lihapalat pannulla tilkassa öljyä kevyesti joka puolelta. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Pese, kuori ja kuutioi tai suikaloi kasvikset.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää curry, inkivääri ja sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää kasvikset ja jatka kuullottamista vielä vähän aikaa.
3. Lisää vesi, liemivalmiste sokeri, rouhittu mustapippuri ja limetin mehu sekä ruskistetut lihat. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes sekä kasvikset että liha ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä ripauksella suolaa. Lisää korianteri aivan lopuksi, juuri ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2