Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Crema Catalana

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

2 1/2 dl kuo­hu­ker­maa

2 1/2 dl mai­toa

1 va­nil­ja­tan­ko

1 ka­ne­li­tan­ko

puo­lik­kaan ap­pel­sii­nin kuo­ri

puo­lik­kaan sit­ruu­nan kuo­ri

5 kel­tu­ais­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

Pin­nal­le:

noin 1/2 dl tum­maa ki­de­so­ke­ria

1. Mit­taa ker­ma ja mai­to kat­ti­laan. Leik­kaa ap­pel­sii­nin ja sit­ruu­nan kuo­res­ta kuo­ri­ma­veit­sel­lä pak­su­ja sui­ka­lei­ta ja li­sää ne sekä va­nil­ja- ja ka­ne­li­tan­ko kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja an­na hau­tua het­ken.

2. Pois­ta sit­rus­he­del­mien kuo­ret sekä va­nil­ja- ja ka­ne­li­tan­ko. An­na jääh­tyä het­ken.

3. Se­koi­ta mai­to­se­ok­seen kel­tu­ai­set ja kaa­da mas­sa 4–6 ma­ta­laan uu­nin­kes­tä­vään vuo­kaan. Kyp­sen­nä va­nuk­kai­ta uu­nis­sa 90 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia, kun­nes seos on hyy­ty­nyt. An­na va­nuk­kai­den jääh­tyä.

4. Ri­pot­te­le an­nos­vuo­kien pin­nal­le tum­maa ki­de­so­ke­ria. Kuu­men­na uu­nin gril­li­vas­tus, ase­ta vuo­at pel­lin tai ri­ti­län pääl­lä uu­nin ylä­ta­sol­le ja gra­ti­noi, kun­nes so­ke­ri su­laa ja saa kau­niin vä­rin. Jääh­dy­tä het­ken en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ