Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje on neljälle hengelle)
2 1/2 dl kuohukermaa
2 1/2 dl maitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
puolikkaan appelsiinin kuori
puolikkaan sitruunan kuori
5 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
Pinnalle:
noin 1/2 dl tummaa kidesokeria
1. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Leikkaa appelsiinin ja sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä paksuja suikaleita ja lisää ne sekä vanilja- ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hetken.
2. Poista sitrushedelmien kuoret sekä vanilja- ja kanelitanko. Anna jäähtyä hetken.
3. Sekoita maitoseokseen keltuaiset ja kaada massa 4–6 matalaan uuninkestävään vuokaan. Kypsennä vanukkaita uunissa 90 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Anna vanukkaiden jäähtyä.
4. Ripottele annosvuokien pinnalle tummaa kidesokeria. Kuumenna uunin grillivastus, aseta vuoat pellin tai ritilän päällä uunin ylätasolle ja gratinoi, kunnes sokeri sulaa ja saa kauniin värin. Jäähdytä hetken ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2