MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
noin 20 kpl
175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
¾ dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
100 g pehmeää kermatoffeeta
1 ½ dl suolapähkinöitä
Lisäksi:
100 g tummaa suklaata
tikkaritikkuja tai jäätelötikkuja
1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä voi-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Rouhi suklaa ja kuutioi toffee. Kääntele lopuksi taikinaan suklaarouhe, toffeepalat ja suolapähkinät.
4. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.
5. Jaa taikina noin 20 osaan. Muotoile taikinapaloista pallot ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa. Työnnä jokaiseen palloon tikkari-tai jäätelötikku.
6. Paista uunissa 175 asteessa noin 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Sulata suklaa ja raidoita tikkarit sillä. Anna suklaaraitojen jähmettyä.
Viinisuositus: Toffeinen ja hedelmäinen Amarula Marula Fruit Cream, Etelä-Afrikka, 11,35 e (0,35 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2