Koti ja keittiö 1-2/2010
2–3 pientä tai 1 iso tortilla
4–5 keskikokoista perunaa
1 sipuli
50 g chorizomakkaraa
1/2 dl öljyä
5 munaa
noin 1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
tuoretta persiljaa silputtuna
1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Viipaloi chorizomakkara.
2. Paista peruna- ja sipuliviipaleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä käännellen, kunnes perunat ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia. Lisää makkarat ja ruskista vielä hetki.
3. Riko munat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää suola ja mustapippuri.
4. Valuta munamassa pannuun tasaisesti perunoiden joukkoon.
5. Paista miedolla lämmöllä, kunnes massa on hyytynyt.
6. Pane pannua hieman isompi lautanen pannun päälle, pidä se tiukasti kiinni ja käännä pannu ylösalaisin, jolloin munakas jää lautaselle. Lisää pannuun hieman öljyä ja liu´uta munakas lautaselta takaisin pannuun paistettu puoli ylöspäin. Paista toinenkin puoli kauniin ruskeaksi, noin 5 minuuttia. Ripottele persiljasilppua valmiin tortillan päälle.
Valmistusaika: noin 35 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2