Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2010

Chorizo-perunatortilla

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Viipaloi chorizomakkara...

2–3 pien­tä tai 1 iso tor­til­la

4–5 kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

1 si­pu­li

50 g cho­ri­zo­mak­ka­raa

1/2 dl öl­jyä

5 mu­naa

noin 1/4 tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

tuo­ret­ta per­sil­jaa sil­put­tu­na

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi pe­ru­nat ja si­pu­li. Vii­pa­loi cho­ri­zo­mak­ka­ra.

2. Pais­ta pe­ru­na- ja si­pu­li­vii­pa­lei­ta öl­jys­sä pan­nul­la mie­dol­la läm­möl­lä kään­nel­len, kun­nes pe­ru­nat ovat peh­mei­tä, noin 15 mi­nuut­tia. Li­sää mak­ka­rat ja rus­kis­ta vie­lä het­ki.

3. Riko mu­nat kul­hoon, vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki ja li­sää suo­la ja mus­ta­pip­pu­ri.

4. Va­lu­ta mu­na­mas­sa pan­nuun ta­sai­ses­ti pe­ru­noi­den jouk­koon.

5. Pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes mas­sa on hyy­ty­nyt.

6. Pane pan­nua hie­man isom­pi lau­ta­nen pan­nun pääl­le, pidä se tiu­kas­ti kiin­ni ja kään­nä pan­nu ylö­sa­lai­sin, jol­loin mu­na­kas jää lau­ta­sel­le. Li­sää pan­nuun hie­man öl­jyä ja liu´uta mu­na­kas lau­ta­sel­ta ta­kai­sin pan­nuun pais­tet­tu puo­li ylös­päin. Pais­ta toi­nen­kin puo­li kau­niin rus­ke­ak­si, noin 5 mi­nuut­tia. Ri­pot­te­le per­sil­ja­silp­pua val­miin tor­til­lan pääl­le.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 35 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ