MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 11/2015
8–10 annosta
300 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
125 g voita
6 munaa
1 ¾ dl fariinisokeria
ripaus suolaa
2 tl kanelia
¼ tl cayennenpippuria
1 ½ tl vaniljasokeria
Vuoan voiteluun:
voita
Koristeluun:
tomusokeria
1. Voitele halkaisijaltaan noin 20 senttimetrin irtopohjavuoka.
2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet ja suklaa-voiseos.
5. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa 30–35 minuuttia.
7. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2