Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Chili-cheddarteeleivät

Sekoita kuivat aineet keskenään. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili...

2 kpl

2 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

1 pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia tai ke­vät­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 dl mai­toa

Pin­nal­le:

noin 50 g vaa­le­aa ched­dar-juus­toa

2 rkl ruo­ho­si­pu­lia tai ke­vät­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään.

2. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Li­sää hie­non­net­tu chili, ruo­ho­si­pu­li ja val­ko­si­pu­li kui­vien ai­nei­den jouk­koon. Li­sää mai­to ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

3. Jaa tai­ki­na kah­tia ja ta­put­te­le tai­ki­nas­ta jau­ho­te­tuin kä­sin kak­si rei­lun sen­tin pak­suis­ta tee­lei­pää pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Leik­kaa lei­pien pin­ta tai­ki­na­pyö­räl­lä nel­jään loh­koon.

4. Raas­ta juus­to. Pis­te­le lei­vät, ri­pot­te­le pääl­le juus­to­raas­tet­ta ja hie­non­net­tua ruo­ho- tai ke­vät­si­pu­lia. Pais­ta lei­piä 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ