MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
12 kpl
1 ¼ dl kädenlämpöistä vettä
1 tl kuivahiivaa
1 tl merisuolaa
3 kananmunaa
3 rkl hunajaa
125 g suolatonta voita
6 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g vaaleaa cheddarjuustoa
½ dl ruohosipulia tai kevätsipulia hienonnettuna
Lisäksi:
1 kananmuna
1. Sekoita vesi, hiiva, suola, kananmunat, hunaja ja sulatettu voi keskenään. Lisää jauhot muutamassa erässä.
2. Anna kohota 2 tuntia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
3. Siirrä taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
4. Kauli taikina 30 x 50 senttimetrin levyksi. Raasta päälle juusto ja levitä sipulisilppu. Käännä rullaksi ja leikkaa 12 osaan. Laita taikinapalat muffinivuokiin leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota tunti.
5. Voitele kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2