Koti ja keittiö 5/2010
(gluteeniton)
6 valkuaista
3 dl tomusokeria
100 g manteli- tai
hasselpähkinäjauhetta
Kuorrutus ja täyte:
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
3/4 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
noin 2 tl espressojauhetta, esim. Nescafe
3–4 banaania
1 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
suklaakaramelleja
1. Jos paistat marenkipohjat tavallisessa uunissa, valmista ja paista pohjat kahdessa erässä. Kiertoilmauunissa kaikki marengit voi paistaa samanaikaisesti. Yhdelle pellille mahtuu 2 marenkipohjaa (halkaisija 15–17 cm). Piirrä poh-
jien ääriviivat kahdelle leivinpaperiarkille esim. lautasten avulla.
2. Vatkaa valkuaisia puhtaassa kulhossa keskinopeudella muutama minuutti, tai kunnes ne muuttuvat kiinteäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja notkeaa. Kääntele manteli- tai pähkinäjauhe varovasti seokseen.
3. Levitä marenki neljän leivinpaperiympyrän sisälle. Paista marenkeja 125-asteisessa kiertoilmauunissa noin 1 t 45 minuuttia, tai kunnes ne ovat keveitä ja kypsiä. Anna pohjien jäähtyä pellillä ja ota ne pois leivinpaperilta vasta kun ne ovat kokonaan jäähtyneet.
4. Vatkaa mascarpone ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Mausta kerma espressojauheella. Jos pidät vahvemmasta kahvin mausta, lisää enemmän jauhetta. Yhdistä mascarpone- ja kermaseokset.
5. Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
6.Levitä täytettä kakkupohjille. Laita päälle banaanit. Kokoa kakku nostamalla kerrokset päällekkäin esimerkiksi kahdella kakkulapiolla. Viimeistele karamellein.
Vinkki: Kokoa marenkikakku vasta juuri ennen tarjoilua, niin se pysyy rapeana. Marenki vettyy helposti säilytyksen aikana.
Valmistusaika: 40 min + paistamiseen 1,5 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2