Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/09

Caponata

Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi munakoiso, paprika ja kesäkurpitsa...

Oh­je nel­jäl­le

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 mu­na­koi­so

1 pap­ri­ka

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

2 dl olii­vi­öl­jyä

muu­ta­ma ok­sa ros­ma­rii­nia

250 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

3 rkl kap­rik­sia

1 dl olii­ve­ja

1 dl tuo­ret­ta leh­ti­per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

sit­ruu­na­me­hua

2 tl so­ke­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuu­ti­oi mu­na­koi­so, pap­ri­ka ja ke­sä­kur­pit­sa.

2. Kuul­lo­ta mu­na­koi­soa isol­la pan­nul­la öl­jys­sä noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää pan­nul­le si­pu­li, pap­ri­ka ja ke­sä­kur­pit­sa ja ros­ma­rii­ni. Pais­ta se­os­ta vä­lil­lä kään­nel­len 5 - 10 mi­nuut­tia riip­pu­en pa­lo­jen koos­ta. Voit myös pais­taa ca­po­na­tan kah­del­la pie­nem­mäl­lä pan­nul­la.

3. Li­sää kir­sik­ka­to­maa­tit pan­nul­le ja kään­te­le, kun­nes ne läm­pe­ne­vät.

4. Maus­ta seos kap­rik­sil­la, olii­veil­la ja leh­ti­per­sil­jal­la. Li­sää se­ok­seen suo­la, mus­ta­pip­pu­ri, sit­ruu­na­me­hu ja so­ke­ri.

5. Tar­joi­le osa­na nou­to­pöy­tää tai esi­mer­kik­si gril­la­tun li­han li­suk­kee­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ