Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 10/2012

Caesarsalaatti lehtikaalista

Koristeellisen kiharalehtinen lehti­kaa­li­sa­laatti on saanut vivahteita caesar-salaatista.

150 g leh­ti­kaa­lia

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2–3 vaa­le­aa lei­pä­vii­pa­let­ta

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl olii­vi­öl­jyä

50 g par­me­saa­ni­las­tu­ja

Sit­ruu­na-ma­jo­nee­si­kas­ti­ke:

1 kel­tu­ai­nen

½ val­ko­si­pu­lin­kyn­si pu­ris­tet­tu­na

½ sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa

1 ½ dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1. Huuh­te­le leh­ti­kaa­lit ja pois­ta pak­suim­mat leh­ti­ruo­dit. Revi leh­det pie­nem­mik­si pa­loik­si ja höy­ry­tä nii­tä mi­nuut­ti ve­si­hau­de­kat­ti­las­sa. Huuh­te­le leh­det heti kyl­mäl­lä ve­del­lä ja kui­vaa pyyh­keen si­säl­lä tai sa­laat­ti­lin­gol­la. Se­koi­ta lo­puk­si leh­tien jouk­koon maus­teek­si sit­ruu­na­me­hu.

2. Val­mis­ta lei­päk­ru­ton­git. Kuu­ti­oi hie­man kui­vah­ta­neet lei­pä­vii­pa­leet. Pois­ta ha­lu­tes­sa­si kuo­ret. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Paah­da lei­pä­kuu­ti­oi­ta val­ko­si­pu­lin ja öl­jyn kans­sa pan­nul­la, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke huo­neen­läm­pöi­sis­tä ai­nek­sis­ta. Lai­ta kul­hoon kel­tu­ai­nen, pu­ris­tet­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si, sit­ruu­nan­kuo­ri ja -mehu sekä suo­la. Se­koi­ta säh­kö­vat­kai­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää öl­jyä en­sin ti­poit­tain ja lo­puk­si ohu­e­na nau­ha­na va­lut­ta­en ja sa­mal­la koko ajan vat­ka­ten. Maus­ta kas­ti­ke par­me­saa­ni­raas­teel­la.

4. Se­koi­ta kas­ti­ke ja lei­pä­kuu­ti­ot leh­ti­kaa­lin jouk­koon ja vuo­le kuo­ri­ma­veit­sel­lä jouk­koon par­me­saa­ni­las­tu­ja.