KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
150 g lehtikaalia
1 rkl sitruunamehua
2–3 vaaleaa leipäviipaletta
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
50 g parmesaanilastuja
Sitruuna-majoneesikastike:
1 keltuainen
½ valkosipulinkynsi puristettuna
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1 ½ dl oliiviöljyä
2 rkl parmesaaniraastetta
1. Huuhtele lehtikaalit ja poista paksuimmat lehtiruodit. Revi lehdet pienemmiksi paloiksi ja höyrytä niitä minuutti vesihaudekattilassa. Huuhtele lehdet heti kylmällä vedellä ja kuivaa pyyhkeen sisällä tai salaattilingolla. Sekoita lopuksi lehtien joukkoon mausteeksi sitruunamehu.
2. Valmista leipäkrutongit. Kuutioi hieman kuivahtaneet leipäviipaleet. Poista halutessasi kuoret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Paahda leipäkuutioita valkosipulin ja öljyn kanssa pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
3. Valmista kastike huoneenlämpöisistä aineksista. Laita kulhoon keltuainen, puristettu valkosipulinkynsi, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää öljyä ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana valuttaen ja samalla koko ajan vatkaten. Mausta kastike parmesaaniraasteella.
4. Sekoita kastike ja leipäkuutiot lehtikaalin joukkoon ja vuole kuorimaveitsellä joukkoon parmesaanilastuja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2