SANNA KEKÄLÄINEN KUVA REETTA PASANEN
Burrito bowl
15 min + riisin keittämiseen 25 min . helppo . 24 e
4 annosta
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
16–20 kypsää jättikatkarapua
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 tl raastettua limetinkuorta
½ tl kuivattua chiliä myllystä
1 annos limettiriisiä (ohje alla)
1 annos pico de galloa (ohje alla)
2 avokadoa
Tarjoiluun:
korianteria ja kevätsipulia
keitettyjä mustia papuja
turkkilaista jogurttia
raastettua vintagecheddaria
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se keskilämmöllä pannulla kypsäksi. Lisää pannulle ravut ja pyöräytä öljyn kanssa. Mausta ravut korianterilla, limetillä ja chilillä.
2. Nosta lämmin limettiriisi kulhoihin. Nosta päälle rapuja, pico de galloa ja viipaloitua avokadoa. Lisää kulhoon jogurttia ja cheddaria.
Viimeistele korianterilla, kevätsipulilla ja pavuilla.
Vinkki: Lisää kulhoon muitakin kasviksia, kuten marinoitua punasipulia, retiisiä tai raitajuurta. Voit vaihtaa jättiravut paistettuun possunfileeseen, loheen tai broileriin. Kasvisversio syntyy tofusta tai tempehistä.
Pico de gallo
15 min . helppo . 4,50 e
4 annosta
1 pieni punasipuli
2 limettiä
½ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
400 g tomaatteja (esimerkiksi luumutomaatteja)
1 punainen chili
1 ruukku korianteria
1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Purista päälle limeteistä mehu. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua sillä aikaa, kun leikkaat muut kasvikset.
2. Kuutioi tomaatit ja chili. Poista siemenet ja kannat. Hienonna korianteri. Yhdistä sipuliseokseen. Salsan voi syödä heti, mutta se paranee, jos maut saavat tasaantua vähintään 15 minuuttia.
Limettiriisi
10 min + 25 min . helppo . 3 e
4 annosta
3 dl basmatiriisiä
noin 6 dl vettä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 limetin kuori raastettuna
3 rkl limettimehua
2 dl hienonnettua korianteria
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Katso tarkka nestemäärä ja kypsennysaika pakkauksesta. Se vaihtelee hieman eri lajien välillä.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista se keskilämpöisellä pannulla kypsäksi. Sekoita riisin kanssa. Lisää limetinkuoriraaste, limettimehu ja hienonnettu korianteri.
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Hanna Linnakko
Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Hanna Linnakko
Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.
Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.
Kirsi-Marja Savola
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2