Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Burrito bowl kokoaa meksikolaiset maut kulhoon

Lastaa katka­ra­pu­bur­riton ainekset kulhoon limet­ti­rii­si­pe­dille ja mausta tomaatti-korianterisalsa pico de gallolla.

Bur­ri­to bowl

15 min + rii­sin keit­tä­mi­seen 25 min . help­po . 24 e

4 an­nos­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 rkl ryp­si­öl­jyä

16–20 kyp­sää jät­ti­kat­ka­ra­pua

2 rkl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

2 tl raas­tet­tua li­me­tin­kuor­ta

½ tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

1 an­nos li­met­ti­rii­siä (oh­je al­la)

1 an­nos pico de gal­loa (oh­je al­la)

2 avo­ka­doa

Tar­joi­luun:

ko­ri­an­te­ria ja ke­vät­si­pu­lia

kei­tet­ty­jä mus­tia pa­pu­ja

turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

raas­tet­tua vin­ta­gec­hed­da­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Kuul­lo­ta se kes­ki­läm­möl­lä pan­nul­la kyp­säk­si. Li­sää pan­nul­le ra­vut ja pyö­räy­tä öl­jyn kans­sa. Maus­ta ra­vut ko­ri­an­te­ril­la, li­me­til­lä ja chi­lil­lä.

2. Nos­ta läm­min li­met­ti­rii­si kul­hoi­hin. Nos­ta pääl­le ra­pu­ja, pico de gal­loa ja vii­pa­loi­tua avo­ka­doa. Li­sää kul­hoon jo­gurt­tia ja ched­da­ria.
Vii­meis­te­le ko­ri­an­te­ril­la, ke­vät­si­pu­lil­la ja pa­vuil­la.

Vink­ki: Li­sää kul­hoon mui­ta­kin kas­vik­sia, ku­ten ma­ri­noi­tua pu­na­si­pu­lia, re­tii­siä tai rai­ta­juur­ta. Voit vaih­taa jät­ti­ra­vut pais­tet­tuun pos­sun­fi­lee­seen, lo­heen tai broi­le­riin. Kas­vis­ver­sio syn­tyy to­fus­ta tai tem­pe­his­tä.

Pico de gal­lo

15 min . help­po . 4,50 e

4 an­nos­ta

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 li­met­tiä

½ tl suo­laa

⅓ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

400 g to­maat­te­ja (esi­mer­kik­si luu­mu­to­maat­te­ja)

1 pu­nai­nen chili

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­li pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Pu­ris­ta pääl­le li­me­teis­tä mehu. Li­sää suo­la ja pip­pu­ri. An­na maus­tua sil­lä ai­kaa, kun leik­kaat muut kas­vik­set.

2. Kuu­ti­oi to­maa­tit ja chili. Pois­ta sie­me­net ja kan­nat. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Yh­dis­tä si­pu­li­se­ok­seen. Sal­san voi syö­dä heti, mut­ta se pa­ra­nee, jos maut saa­vat ta­saan­tua vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia.

Li­met­ti­rii­si

10 min + 25 min . help­po . 3 e

4 an­nos­ta

3 dl bas­ma­ti­rii­siä

noin 6 dl vet­tä

1 hie­non­net­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 rkl ryp­si­öl­jyä

1 tl suo­laa

1 li­me­tin kuo­ri raas­tet­tu­na

3 rkl li­met­ti­me­hua

2 dl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

1. Kei­tä rii­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Kat­so tark­ka nes­te­mää­rä ja kyp­sen­ny­sai­ka pak­kauk­ses­ta. Se vaih­te­lee hie­man eri la­jien vä­lil­lä.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Pais­ta se kes­ki­läm­pöi­sel­lä pan­nul­la kyp­säk­si. Se­koi­ta rii­sin kans­sa. Li­sää li­me­tin­kuo­ri­raas­te, li­met­ti­me­hu ja hie­non­net­tu ko­ri­an­te­ri.