Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 3/2014

Bulgogi ja lisukkeet

Bulgogi on yksi suosituimmista korealaisista liharuoista. Ohueksi leikattu naudanliha marinoidaan, grillataan ja tarjotaan erilaisten kasvis­li­suk­keiden kera. Kiinankaalista hapattamalla valmistettu ja voimakkaasti maustettu kimchi ja erilaiset pikkelöidyt kasvikset ovat tyypillisiä lisukkeita.

4–6 an­nos­ta

800 g nau­dan si­sä­pais­tia

Ma­ri­na­di:

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

¼ dl see­sa­mi­öl­jyä

¾ dl ko­re­a­lais­ta soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl so­ke­ria

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Tar­joi­luun:

kimc­hiä (ks. oh­je)

pik­ke­löi­ty­jä kurk­ku­ja (ks. oh­je)

ma­ri­noi­tu­ja pa­vu­ni­tu­ja (ks. oh­je)

sa­laa­tin­leh­tiä

kei­tet­tyä pyö­re­ä­jy­väis­tä rii­siä tai la­si­nuu­de­lei­ta

ko­re­a­lais­ta kod­joc­hang-chili- tah­naa

1. Leik­kaa liha ohuik­si vii­pa­leik­si tai sui­ka­leik­si. Saat to­del­la ohui­ta sui­ka­lei­ta, kun pa­kas­tat li­han en­nen käyt­töä ja vii­pa­loit sen koh­mei­se­na, puo­lik­si su­la­nee­na.

2. Val­mis­ta ma­ri­na­di. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään. Kään­te­le ma­ri­na­di li­ha­vii­pa­lei­den jouk­koon ja an­na maus­tua vä­hin­tään puo­li tun­tia.

3. Val­mis­ta kimc­hi, pik­ke­löi­dyt kur­kut ja ma­ri­noi­dut pa­vu­ni­dut eril­lis­ten oh­jei­den mu­kaan. Kei­tä rii­si tai la­si­nuu­de­lit. Lai­ta sa­laa­tin­leh­det ja chi­li­tah­na tar­jol­le.

4. Kyp­sen­nä li­ha­vii­pa­lei­ta gril­lis­sä tai va­lu­rau­ta­pa­ri­lal­la muu­ta­man mi­nuu­tin ajan, kun­nes ne ovat kyp­siä.

5. Tar­joa li­suk­kei­den kera.

KIMC­HI

800 g kii­nan­kaa­lia

¾ dl me­ri­suo­laa

pa­rin sen­tin pala in­ki­vää­riä

2—3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

½ pur­jo

noin 7 sen­tin pala re­tik­kaa

2 rkl kod­jo­ka­roa, ko­re­a­lais­ta

chi­li­jau­het­ta tai ca­yen­ne­pip­pu­ria

2 tl so­ke­ria

2 tl ka­la­kas­ti­ket­ta

1. Hal­kai­se kaa­li pit­kit­täin ja pois­ta kan­ta. Lai­ta pie­neen ve­si­mää­rään ker­rok­sit­tain kaa­lia ja suo­laa. Lai­ta pääl­le lau­ta­nen ja spai­no. An­na te­key­tyä päi­vä huo­neen­läm­mös­sä.

2. Huuh­te­le kaa­lis­ta suo­la pois. Kuo­ri ja hie­non­na in­ki­vää­ri, val­ko­si­pu­li ja re­tik­ka. Hie­non­na pur­jo.

3. Se­koi­ta maus­teet sekä sil­put­tu in­ki­vää­ri, val­ko­si­pu­li, pur­jo ja re­tik­ka kes­ke­nään tah­nak­si. Hie­ro tah­naa kaa­lin leh­tien vä­liin. Lai­ta kaa­lit tii­vii­seen kan­nel­li­seen purk­kiin. An­na sen te­key­tyä taas päi­vä huo­neen­läm­mös­sä. Siir­rä purk­ki sen jäl­keen jää­kaap­piin ja an­na te­key­tyä vie­lä noin vii­si päi­vää.

4. Leik­kaa kaa­li en­nen tar­joi­lua.

Vink­ki! Et­ni­sis­tä liik­keis­tä saa os­tet­tua myös val­mis­ta kimc­hiä.

PIK­KE­LÖI­DYT KUR­KUT

1 kurk­ku

puo­li­kas pur­jo

½ rkl so­ke­ria

1 tl rii­si­vii­nie­tik­kaa

¾ rkl suo­laa

1 tl kod­jo­ka­roa, ko­re­a­lais­ta chi­li­jau­het­ta tai ca­yen­ne­pip­pu­ria

1. Leik­kaa kurk­ku hy­vin ohuik­si vii­pa­leik­si juus­to­höy­lää apu­na käyt­tä­en.

2. Hie­non­na pur­jo.

3. Lai­ta kas­vik­set kul­hoon, li­sää maus­teet ja se­koi­ta. An­na te­key­tyä noin puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

MA­RI­NOI­DUT PA­VU­NI­DUT

100 g pa­vu­ni­tu­ja

¾ tl suo­laa

noin 1 tl see­sa­mi­öl­jyä

1. Huuh­te­le pa­vu­ni­dut. Kie­hau­ta ne run­saas­sa ve­des­sä, va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

2. Se­koi­ta suo­la ja öl­jy itu­jen jouk­koon ja an­na maus­tua vä­hin­tään puo­li tun­tia en­nen tar­jo­a­mis­ta.

3. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

Pik­ke­löi­dyt kas­vik­set on hyvä käyt­tää muu­ta­man vuo­ro­kau­den si­säl­lä val­mis­tuk­ses­ta.

Lue Myös

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Lihapyö­ryk­kä­curry

Broileripyörykkä-minestronekeitto

Thaifilee

Herkullinen omenapossu syntyy hapokkaista omenoista

Ribsit ja chipot­lein­ki­vääri-berbequekastike

Broile­ri­täyt­teiset wraprullat

Herkullinen omenapossu syntyy hapokkaista omenoista

Ribsit ja chipot­lein­ki­vääri-berbequekastike

Broile­ri­täyt­teiset wraprullat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.