Broileritikut:
500 g broilerinfileetä (esim. valmiita pihvejä)
Marinadi:
3 limetin mehu
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl makeaa chilikastiketta
nippu silputtua korianteria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1. Leikkaa fileepaloista sormenlevyisiä suikaleita.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi broilerisuikaleille. Anna niiden maustua vähintään 4 tuntia.
3. Pyyhi lihasuikaleet kuiviksi ja pane ne liotettuihin grillitikkuihin. Säästä marinadi juureksille.
4. Grillaa vartaita 225-asteisessa uunissa, ylätasolla 15 minuuttia tai kypsennä parilapannulla. Tarjoa vartaat juurestikkujen kanssa.
Juurespeti:
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
pala retikkaa
1 pieni purjo
1 rkl rypsiöljyä
1 tl voita
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
1. Paloittele juurekset ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljy-voiseos wokkipannulla. Lisää kuumalle pannulle juuressuikaleet ja sekoittele niitä pari minuuttia.
3. Lisää purjosuikaleet ja paloitellut valkosipulinkynnet ja anna niiden pehmetä hetki.
4. Mausta seos fariinisokerilla, soijalla ja ylijääneellä marinadilla. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2