MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
Broileripyörykät:
400 g broilerinjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia
150 g ranskankermaa
1 dl korppujauhoja
1 muna
1 dl parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Keitto:
2 porkkanaa
½ –1 palsternakka
2 lehtisellerinvartta
puolikas purjo
3 valkosipulinkynttä
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
400 g paseerattua tomaattia
1 kuivattu chili
100 g pennepastaa tai pätkittyä spagettia
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
ripaus suolaa
1. Valmista ensin broileripyörykät. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna kevätsipulit. Mittaa ranskankerma ja korppujauhot kulhoon ja anna hetken turvota. Lisää muna ja muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Pyörittele taikinasta pyöryköitä ja paista ne kypsäksi pannulla voissa tai öljyssä tai uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
3. Valmista keittopohja. Kuori ja kuutioi porkkanat ja palsternakka. Viipaloi lehtisellerinvarret. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
4. Mittaa vesi ja fondi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää paseerattu tomaatti. Murenna joukkoon chili. Lisää kasvikset ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pasta, yrtit ja lihapyörykät ja jatka hauduttamista vielä 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla.
Viinisuositus: Kevyen mausteinen ja marjainen Castiglioni Chianti 2013, Italia, 11,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2