KATRI SCHRÖDER • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2014
4 annosta
3 broilerin rintafileetä
Makuliemi:
1 sitruunaruoho
2 dl kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokokidesokeria
1 rkl soijakastiketta
½ tl sambal oelek -chilitahnaa
Lisäksi:
100 g riisinuudeleita
1 iso porkkana
½ kurkku
tuoretta korianteria ja minttua
3 rkl suolapähkinöitä
Aasialainen kastike:
1 limetin mehu
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokokidesokeria
½ hienonnettu punainen chili
1. Nosta broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Poista sitruunaruohosta uloimmat puiset lehdet ja kovat päät. Paloittele varret ja painele leveällä veitsenterällä murskaksi. Nosta kattilaan kaikki makuliemen ainekset. Nosta fileet joukkoon ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes paistomittarilla sisälämpö näyttää 75 astetta.
2. Nosta broilerifileet liemestä ja anna jäähtyä.
3. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuori porkkana ja leikkaa kurkun kanssa ohuiksi suikaleiksi.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Revi haarukalla broilerit lihassyiden mukaisesti pieniksi suikaleiksi. Hienonna yrtit ja rouhi pähkinät.
5. Nostele broilerit sekaisin porkkana- ja kurkkusuikaleiden, nuudeleiden, yrttien ja suolapähkinöiden kanssa. Mausta kastikkeella ja nostele salaatti tarjoilukulhoon.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2