300 g broilerinmaksaa
1 1/2 dl herukkaviiniä, esim. Peltohermannin Briegu
1 laakerinlehti
8 rosmariinineulasta
2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
2–3 liivatetta + 1/2 dl vettä tai 1 tanko agar-agaria
1/2 dl nesteeksi keitettynä
4 dl kermaa
1. Broilerinmaksan saa yleensä pakastettuna. Anna maksan sulaa sen verran, että saat palat erilleen.
2. Levitä maksat uunivuokaan mausteiden kanssa ja anna hiljalleen lämmetä. Kun maksapalojen pinta alkaa paahtua, kaada päälle viini ja hauduta maksa läpikypsäksi.
3. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä, puserra vesi pois ja liota kiehuvan kuumaan veteen.
Jos käytät agar-agaria (saa nykyään tavallisistakin ruokakaupoista jauheena tai levyinä), keitä levää puolessatoista desissä vettä kunnes liemi haihtuu, levä liukenee veteen ja lientä on jäljellä 1/2 dl.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Jauha maksa mausteiden (paitsi laakerinlehti) ja paistoliemen kanssa. Sekoita joukkoon liivateliemi tai agar-agar sekä kermavaahto.
6. Anna pateen jähmettyä tarjoiluvuoassaan.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2