Artikkeli

Broile­rin­mak­sa­patee

300 g broi­le­rin­mak­saa

1 1/2 dl he­ruk­ka­vii­niä, esim. Pel­to­her­man­nin Brie­gu

1 laa­ke­rin­leh­ti

8 ros­ma­rii­ni­neu­las­ta

2 tl suo­laa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2–3 lii­va­tet­ta + 1/2 dl vet­tä tai 1 tan­ko agar-aga­ria

1/2 dl nes­teek­si kei­tet­ty­nä

4 dl ker­maa

1. Broi­le­rin­mak­san saa yleen­sä pa­kas­tet­tu­na. An­na mak­san su­laa sen ver­ran, et­tä saat pa­lat eril­leen.

2. Le­vi­tä mak­sat uu­ni­vuo­kaan maus­tei­den kans­sa ja an­na hil­jal­leen läm­me­tä. Kun mak­sa­pa­lo­jen pin­ta al­kaa paah­tua, kaa­da pääl­le vii­ni ja hau­du­ta mak­sa lä­pi­kyp­säk­si.

3. Peh­mi­tä lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä, pu­ser­ra vesi pois ja li­o­ta kie­hu­van kuu­maan ve­teen.

Jos käy­tät agar-aga­ria (saa ny­ky­ään ta­val­li­sis­ta­kin ruo­ka­kau­pois­ta jau­hee­na tai le­vyi­nä), kei­tä le­vää puo­les­sa­tois­ta de­sis­sä vet­tä kun­nes lie­mi haih­tuu, levä liu­ke­nee ve­teen ja lien­tä on jäl­jel­lä 1/2 dl.

4. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si.

5. Jau­ha mak­sa maus­tei­den (pait­si laa­ke­rin­leh­ti) ja pais­to­lie­men kans­sa. Se­koi­ta jouk­koon lii­va­te­lie­mi tai agar-agar sekä ker­ma­vaah­to.

6. An­na pa­teen jäh­met­tyä tar­joi­lu­vuo­as­saan.

Koti ja keit­tiö 10/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ