Artikkeli
Broilerimole

Broilerimole

Reetta Pasanen

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN

Broilerimolen tomaat­ti­kas­tikkeen salaisuus on tumma suklaa

Valmista tulisenmaukas meksikolainen molekastike broilerin rintafileestä ja tarjoile se limettilohkojen ja riisin kanssa.

Broi­le­ri­mo­le

25 min . help­po . 10,50 e

4 an­nos­ta

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 chili

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl jee­raa eli juus­to­ku­mi­naa

2 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

1 tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

1 tl sa­vu­pap­ri­ka­jau­het­ta

¼ tl ka­ne­lia

4 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

2 ½ dl ka­na­lien­tä

200 g kuu­ti­oi­tu­ja säi­ly­ke­to­maat­te­ja

1 tl fa­rii­ni­so­ke­ria

50 g mah­dol­li­sim­man tum­maa suk­laa­ta (80 %)

Tar­joi­luun:

bas­ma­ti- tai li­met­ti­rii­siä

hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

ke­vät­si­pu­lia

li­met­ti­loh­ko­ja

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Pois­ta chi­lis­tä kan­ta ja sie­me­net. Lai­ta chi­lit ja si­pu­lit te­ho­se­koit­ti­meen. Aja tah­nak­si.

2. Pais­ta tah­naa pan­nul­la öl­jys­sä se­koi­tel­len muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää maus­teet ja pais­ta noin mi­nuut­ti li­sää. Lai­ta pan­nul­le broi­le­rit ja pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes broi­le­ri saa hie­man vä­riä.

3. Kaa­da pan­nul­le ka­na­lie­mi, to­maa­tit ja so­ke­ri. An­na po­ris­ta kan­nen al­la noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes broi­le­ri on kyp­sää.

4. Ota broi­le­ri pois lie­mes­tä. Li­sää pa­loi­tel­tu suk­laa lie­meen. Kie­hau­ta ja an­na po­ris­ta noin 3 mi­nuut­tia.

5. Tar­joi­le broi­le­ri kas­tik­keen, rii­sin, ko­ri­an­te­rin ja ke­vät­si­pu­lin kans­sa. Pu­ris­ta pääl­le li­met­ti­me­hua juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Broilerimole

Broilerimole

Reetta Pasanen