MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 8/2015
4 annosta
2 sipulia
3–4 valkosipulinkynttä
2–3 porkkanaa
1–2 lehtisellerin vartta
puolikas pieni fenkoli
3–4 tomaattia
tilkka öljyä
3–4 rkl tomaattipyreetä
1 pss (½ g) sahramia
3 rkl sokeria
4–6 laakerinlehteä
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
6 tuoretta timjaminoksaa
3 tuoretta rosmariininoksaa
2 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl sitruunamehua
½ appelsiinin mehu
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 ¼ l kalalientä
200 g lohta
200 g kuhaa, ahventa, siikaa tai turskaa
200 g sinisimpukoita
200 g jättikatkaravunpyrstöjä
Paprikamajoneesi:
2 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
ripaus paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
(ripaus sahramia)
1. Valmista majoneesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki mausteet majoneesin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa.
2. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Viipaloi varsisellerit. Suikaloi fenkoli.
3. Kalttaa tomaatit. Tee niihin päälle ristiviilto ja kasta kiehuvan kuumaan veteen, kuori ja hienonna.
4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia tomaattia lukuun ottamatta hetken. Lisää hienonnettu tomaatti ja tomaattipyree sekä muut mausteet ja kääntele hetki.
5. Lisää joukkoon valkoviini ja kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia.
6. Paloittele sillä aikaa kalat. Puhdista sinisimpukat kylmässä vedessä juuresharjalla. Heitä auenneet simpukat pois.
7. Lisää kalapalat, sinisimpukat ja katkaravut kattilaan. Laita kansi päälle ja kypsennä vielä hetki, kunnes kalat ovat kypsiä ja simpukat auenneet.
8. Tarjoa paprikamajoneesin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2