Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 3/2013

Bouillabaisse

Klassinen aiolin kera tarjottava bouil­la­bais­se­keitto lämmittää ulkoilun jälkeen.

4–6 an­nos­ta

1 fen­ko­li

2 pork­ka­naa

1–2 var­si­sel­le­rin vart­ta

2 si­pu­lia

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2–3 rkl olii­vi­öl­jyä

½ dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1 tl fen­ko­lin­sie­me­niä

(murs­kat­tu­na)

2 laa­ke­rin­leh­teä

2 tölk­kiä (à 400 g) ko­ko­nai­sia säi­ly­ke­to­maat­te­ja

1 lit­ra vet­tä

3 rkl ka­la­fon­dia

ri­paus kur­ku­maa

ri­paus sah­ra­mia

800 g loh­ta tai ku­haa fi­lee­nä

200 g iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Ai­o­li

2 dl ma­jo­nee­sia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

ri­paus sit­ruu­na­me­hua

hi­ven ca­yen­ne­pip­pu­ri

1. Val­mis­ta en­sin ai­o­li. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si ja se­koi­ta ma­jo­nee­siin. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la ja ca­yen­ne­pip­pu­ril­la. Lai­ta kyl­mään maus­tu­maan.

2. Hal­kai­se ja pa­loit­te­le fen­ko­li. Kuo­ri ja sui­ka­loi pork­ka­nat. Vii­pa­loi var­si­sel­le­rit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta kas­vik­set sii­nä. Li­sää jouk­koon per­sil­ja­silp­pu, mort­te­lis­sa murs­ka­tut fen­ko­lin­sie­me­net ja laa­ke­rin­leh­det. Jat­ka kään­te­lyä het­ken.

4. Li­sää säi­ly­ke­to­maa­tit, vesi, fon­di ja lo­put maus­teet ja hau­du­ta vä­hin­tään 30 mi­nuut­tia.

5. Pois­ta ka­las­ta nah­ka ja kuu­ti­oi kala. Li­sää ka­lat ja kat­ka­ra­vut keit­toon ja kei­tä vie­lä 5–10 mi­nuut­tia kun­nes kala on kyp­sää.

6. Maus­ta lo­puk­si mus­ta­pip­pu­ril­la ja li­sää suo­laa tar­vit­ta­es­sa.

7. Tar­joi­le höy­ry­ä­vä­nä ai­o­lin ja lei­vän kera.

Lue Myös

Paahdettua kalaa marinadissa

Ahven-rapupyttipannu

Kuharullakeitto

Paahdettua kalaa marinadissa

Ahven-rapupyttipannu

Kuharullakeitto

Maahumala-perunasalaatti, savustettua siikaa ja ruoho­si­pu­li­kuk­kavoi

Haukipihvit

Kesäinen kalaleipä

Tomaatti-kalakeitto ja yrttiaioli

Silakkaceviche

Graavilohi

Tomaatti-kalakeitto ja yrttiaioli

Silakkaceviche

Graavilohi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2