MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 3/2013
4–6 annosta
1 fenkoli
2 porkkanaa
1–2 varsisellerin vartta
2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl fenkolinsiemeniä
(murskattuna)
2 laakerinlehteä
2 tölkkiä (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1 litra vettä
3 rkl kalafondia
ripaus kurkumaa
ripaus sahramia
800 g lohta tai kuhaa fileenä
200 g isoja katkarapuja
rouhittua mustapippuria
suolaa
Aioli
2 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
ripaus sitruunamehua
hiven cayennepippuri
1. Valmista ensin aioli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja cayennepippurilla. Laita kylmään maustumaan.
2. Halkaise ja paloittele fenkoli. Kuori ja suikaloi porkkanat. Viipaloi varsisellerit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset siinä. Lisää joukkoon persiljasilppu, morttelissa murskatut fenkolinsiemenet ja laakerinlehdet. Jatka kääntelyä hetken.
4. Lisää säilyketomaatit, vesi, fondi ja loput mausteet ja hauduta vähintään 30 minuuttia.
5. Poista kalasta nahka ja kuutioi kala. Lisää kalat ja katkaravut keittoon ja keitä vielä 5–10 minuuttia kunnes kala on kypsää.
6. Mausta lopuksi mustapippurilla ja lisää suolaa tarvittaessa.
7. Tarjoile höyryävänä aiolin ja leivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2