Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 3/2013

Bouillabaisse

Klassinen aiolin kera tarjottava bouil­la­bais­se­keitto lämmittää ulkoilun jälkeen.

4–6 an­nos­ta

1 fen­ko­li

2 pork­ka­naa

1–2 var­si­sel­le­rin vart­ta

2 si­pu­lia

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2–3 rkl olii­vi­öl­jyä

½ dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1 tl fen­ko­lin­sie­me­niä

(murs­kat­tu­na)

2 laa­ke­rin­leh­teä

2 tölk­kiä (à 400 g) ko­ko­nai­sia säi­ly­ke­to­maat­te­ja

1 lit­ra vet­tä

3 rkl ka­la­fon­dia

ri­paus kur­ku­maa

ri­paus sah­ra­mia

800 g loh­ta tai ku­haa fi­lee­nä

200 g iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Ai­o­li

2 dl ma­jo­nee­sia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

ri­paus sit­ruu­na­me­hua

hi­ven ca­yen­ne­pip­pu­ri

1. Val­mis­ta en­sin ai­o­li. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si ja se­koi­ta ma­jo­nee­siin. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la ja ca­yen­ne­pip­pu­ril­la. Lai­ta kyl­mään maus­tu­maan.

2. Hal­kai­se ja pa­loit­te­le fen­ko­li. Kuo­ri ja sui­ka­loi pork­ka­nat. Vii­pa­loi var­si­sel­le­rit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta kas­vik­set sii­nä. Li­sää jouk­koon per­sil­ja­silp­pu, mort­te­lis­sa murs­ka­tut fen­ko­lin­sie­me­net ja laa­ke­rin­leh­det. Jat­ka kään­te­lyä het­ken.

4. Li­sää säi­ly­ke­to­maa­tit, vesi, fon­di ja lo­put maus­teet ja hau­du­ta vä­hin­tään 30 mi­nuut­tia.

5. Pois­ta ka­las­ta nah­ka ja kuu­ti­oi kala. Li­sää ka­lat ja kat­ka­ra­vut keit­toon ja kei­tä vie­lä 5–10 mi­nuut­tia kun­nes kala on kyp­sää.

6. Maus­ta lo­puk­si mus­ta­pip­pu­ril­la ja li­sää suo­laa tar­vit­ta­es­sa.

7. Tar­joi­le höy­ry­ä­vä­nä ai­o­lin ja lei­vän kera.

Lue Myös

Lohipast­ra­mi­leivät

Seesami-lohipyörykät

Pissaladière eli sipuli­an­jo­vis­pii­rakka

Lohipast­ra­mi­leivät

Seesami-lohipyörykät

Pissaladière eli sipuli­an­jo­vis­pii­rakka

Anissilli ja tervagraavattu siika

Anissilli

Avokado-cheviche-sliderit

Tomaatti-kalakeitto ja yrttiaioli

Silakkaceviche

Graavilohi

Tomaatti-kalakeitto ja yrttiaioli

Silakkaceviche

Graavilohi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.