Koti ja keittiö 6-7/2011 SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
1 annos perustaikinaa
n. 4 rkl voita
2 dl maukasta juustoraastetta, esim. Comté
Voiteluun: 1 muna
n. 1 dl hienonnettuja, tuoreita
yrttejä, esim. ruohosipulia ja
timjamia
1. Kauli kerran kohotettu taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle voi. Ripottele päälle juustoraaste ja yrtit. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta noin 9 palaa.
2. Laita palat väljästi, kauniimpi leikkauspinta ylöspäin, voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 23 cm). Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 25 min).
3. Voitele leivän pinta munalla. Ripottele halutessasi päälle siemeniä tai juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki: Muuntele leipää laittamalla sisään esimerkiksi hienonnettua salamia, oliiveja tai aurinkokuivattua tomaattia. Voit ripotella taikinalevylle mausteita, esim. yrttisekoitusta, paprikajauhetta tai ripauksen chiliä.
Valmistusaika: 20 min. + 1,5 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2