Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 3/2014

Bo ssäm

Bo ssäm on tyypillinen illanis­tu­jais­ruo­kalaji, jossa salaatinlehteen kääritään riisiä, kasviksia ja korealaisittain maustettua nyhtöpossua.

noin 1 ½ kg luul­lis­ta pos­sun­la­paa

½ dl so­ke­ria

3 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

Li­säk­si:

2 tl kar­ke­aa suo­laa

3 rkl ruo­ko­so­ke­ria

Tar­joi­luun:

kei­tet­tyä pyö­re­ä­jy­väis­tä rii­siä

2–3 ke­rä­sa­laat­tia

3–4 chi­liä ohui­na vii­pa­lei­na

pik­ke­löi­ty­jä kurk­ku­ja (ks. oh­je al­la)

in­ki­vää­ri-ke­vät­si­pu­li­kas­ti­ket­ta (ks. oh­je al­la)

si­nap­pi­ma­jo­nee­si (ks. oh­je al­la)

1. Se­koi­ta so­ke­ri ja suo­la kes­ke­nään ja hie­ro seos pos­sun­li­haan. Lai­ta liha uu­ni­vuo­kaan, pei­tä kel­mul­la ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa yön yli.

2. Kaa­da pos­sus­ta ir­ron­nut nes­te pois uu­ni­vuo­as­ta. Kyp­sen­nä pos­sua 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa en­sin nel­jä tun­tia. Va­le­le li­haa muu­ta­man ker­ran kyp­sen­tä­mi­sen ai­ka­na sii­tä ir­to­a­val­la pais­to­lie­mel­lä. Liha on so­pi­van kyp­sää, kun sen saa re­vit­tyä vai­vat­ta pa­la­sik­si haa­ru­kal­la.

3. Ota liha pois uu­nis­ta. Nos­ta uu­nin läm­pö­ti­la 250 as­tee­seen. Se­koi­ta suo­la ja ruo­ko­so­ke­ri kes­ke­nään ja hie­ro pos­sun pin­nal­le. Lai­ta pos­su ta­kai­sin uu­niin ja an­na pais­tua noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes sen pin­ta on kul­lan­rus­kea.

4. Li­han kyp­sy­es­sä val­mis­te­le li­suk­keet eril­lis­ten oh­jei­den mu­kaan. Val­mis­ta myös rii­si. Ir­ro­ta ke­rä­sa­laa­tin leh­det toi­sis­taan ja lai­ta tar­jol­le. Leik­kaa chi­lit ohuik­si vii­pa­leik­si.

5. Revi liha val­miik­si haa­ru­koi­den avul­la tar­jol­le tai vie liha tar­jol­le ko­ko­nai­se­na. Va­raa li­han tar­joi­lu­vä­li­neik­si haa­ru­kat, joi­den avul­la sitä voi re­piä sa­laa­tin­leh­tien täyt­teek­si.

6. Ko­koa rii­siä ja mui­ta täyt­tei­tä sa­laa­tin­leh­dil­le. Vii­meis­te­le in­ki­vää­ri-ke­vät­si­pu­li­kas­tik­keel­la ja si­nap­pi­ma­jo­nee­sil­la. Voit tar­jo­ta li­sä­nä myös ko­re­a­lais­ta kod­joc­hang-chi­li­tah­naa.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 tun­ti + li­han ma­ri­noi­tu­mi­sai­ka 8–10 tun­tia + kyp­sen­tä­mi­sai­ka 5 tun­tia

PIK­KE­LÖI­DYT KUR­KUT

1 kurk­ku

puo­li­kas pur­jo

½ rkl so­ke­ria

1 tl rii­si­vii­nie­tik­kaa

¾ rkl suo­laa

1 tl kod­jo­ka­roa, ko­re­a­lais­ta chi­li­jau­het­ta tai ca­yen­ne­pip­pu­ria

1. Leik­kaa kurk­ku hy­vin ohuik­si vii­pa­leik­si juus­to­höy­lää apu­na käyt­tä­en.

2. Hie­non­na pur­jo.

3. Lai­ta kas­vik­set kul­hoon, li­sää maus­teet ja se­koi­ta. An­na te­key­tyä noin puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 mi­nuut­tia + te­key­ty­mi­sai­ka 30 mi­nuut­tia

IN­KI­VÄÄ­RI-KE­VÄT­SI­PU­LI­KAS­TI­KE

1 iso nip­pu ke­vät­si­pu­lia

noin 4 sen­tin pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2–3 rkl ryp­si­öl­jyä

2 tl rii­si­vii­nie­tik­kaa

ri­paus suo­laa

tilk­ka soi­ja­kas­ti­ket­ta

1. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lit. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri.

2. Se­koi­ta kaik­ki kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 15 mi­nuut­tia

SI­NAP­PI­MA­JO­NEE­SI

2 dl ma­jo­nee­sia

2 rkl ko­ko­jy­vä­si­nap­pia

tilk­ka rii­si­vii­nie­tik­kaa

ri­paus so­ke­ria ja suo­laa

1. Se­koi­ta ma­jo­nee­sin jouk­koon maus­teet ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 mi­nuut­tia

Lue Myös

Herkullinen omenapossu syntyy hapokkaista omenoista

Mausteinen lihapata

Tonkatsu eli japanilaisittain friteeratut possuviipaleet

Herkullinen omenapossu syntyy hapokkaista omenoista

Mausteinen lihapata

Tonkatsu eli japanilaisittain friteeratut possuviipaleet

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Thaimaalainen jauhe­li­ha­sa­laatti

Metsästäjän pubileipä

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Sengsun eli friteerattua kalaa

Kimbap eli korealainen sushi

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Sengsun eli friteerattua kalaa

Kimbap eli korealainen sushi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2