Artikkeli

Blinit

Blinien kanssa voi tarjota myös sienisalaattia, kananmunasilppua, kylmäsavu-poroa tai suolakurkkuja sekä venäläisittäin kaikkien muiden lisäkkeiden ohella voisulaa.

5 dl ke­vyt­mai­toa

35 g hii­vaa

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 1/2 dl tat­ta­ri­jau­ho­ja

3 kel­tu­ais­ta

1 prk (120 g) sme­ta­naa

ri­paus suo­laa

3 val­ku­ais­ta

Pais­ta­mi­seen: voi­ta

Li­säk­si:

yh­tä tai use­am­paa mä­tiä

si­pu­li­silp­pua

rans­kan­ker­maa

tai sme­ta­naa

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Vat­kaa jouk­koon jau­hot. An­na se­ok­sen ko­ho­ta noin tun­ti.

2. Li­sää kel­tu­ai­set, sme­ta­na ja suo­la.

3. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja li­sää ne tai­ki­naan va­ro­vas­ti se­koit­ta­en.

4. Pais­ta tai­ki­nas­ta pak­suh­ko­ja let­tu­ja vois­sa ohu­kais- tai bli­ni­pan­nul­la.

5. Tar­joa bli­nien kans­sa eri­lai­sia mä­te­jä, si­pu­li­silp­pua ja rans­kan­ker­maa tai sme­ta­naa.

Vink­ki: Bli­nien kans­sa voi tar­jo­ta myös sie­ni­sa­laat­tia, ka­nan­mu­na­silp­pua, kyl­mä­sa­vu-po­roa tai suo­la­kurk­ku­ja sekä ve­nä­läi­sit­täin kaik­kien mui­den li­säk­kei­den ohel­la voi­su­laa.

Koti ja keit­tiö 3/2002