5 dl kevytmaitoa
35 g hiivaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl tattarijauhoja
3 keltuaista
1 prk (120 g) smetanaa
ripaus suolaa
3 valkuaista
Paistamiseen: voita
Lisäksi:
yhtä tai useampaa mätiä
sipulisilppua
ranskankermaa
tai smetanaa
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna seoksen kohota noin tunti.
2. Lisää keltuaiset, smetana ja suola.
3. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen.
4. Paista taikinasta paksuhkoja lettuja voissa ohukais- tai blinipannulla.
5. Tarjoa blinien kanssa erilaisia mätejä, sipulisilppua ja ranskankermaa tai smetanaa.
Vinkki: Blinien kanssa voi tarjota myös sienisalaattia, kananmunasilppua, kylmäsavu-poroa tai suolakurkkuja sekä venäläisittäin kaikkien muiden lisäkkeiden ohella voisulaa.
Koti ja keittiö 3/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ