RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 3/2014
4 annosta
200 g naudan ulkofileetä
Marinadi:
noin 5 sentin pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
reilu 1 rkl korealaista soijaa
rouhittua mustapippuria
Marinoitu retikka:
1 pala retikkaa (noin 200 g)
1 rkl kodjokaroa, korealaista
chilijauhetta tai cayennepippuria
ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
1 ½ tl riisiviinietikkaa
Pinaattilisuke:
150 g tuoretta pinaattia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl seesamiöljyä
ripaus suolaa
Tarjoiluun:
keitettyä pyöreäjyväistä riisiä
kimchiä
pikkelöityjä kurkkuja
kodjochang-chilitahnaa
4 munaa + paistamiseen seesamiöljyä
1. Valmista kimchi ja pikkelöidyt kurkut erillisten ohjeiden mukaan.
2. Valmista lihan marinadi. Hienonna purjosipuli ja kuorittu valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi, lisää joukkoon marinadi ja anna maustua noin puoli tuntia.
3. Valmista marinoitu retikka. Kuori ja suikaloi retikka hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja pyöräytä joukkoon retikka. Anna maustua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
4. Nypi pinaateista kovat lehtiruodit tarvittaessa pois. Ryöppää pinaatti eli kiehauta se runsaassa vedessä. Valuta. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna pannulla seesamiöljyä ja paista pinaattia ja valkosipulia siinä hetken. Mausta suolalla.
5. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Paista lihaa kuumalla valurautapannulla muutama minuutti, molemmin puolin kypsäksi.
7. Paista kananmunat pannulla seesamiöljyssä.
8. Kokoa annokset. Laita kulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle vihannekset ja lihat. Viimeistele kananmunalla.
9. Tarjoa chilitahnan kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2