SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 3/2016
4 annosta
2 dl kaurahiutaleita
½ dl viipaloituja, kuorellisia manteleita tai pähkinöitä
1 dl kuivattuja hedelmiä, esim. luomuaprikooseja tai taateleita pieninä kuutioina
1 tl kanelia
1 omena
2 ½ dl omenatuoremehua
1 dl maustamatonta jogurttia
Tarjoiluun:
1 banaani
(juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia)
marjoja tai hedelmiä
1. Sekoita kaurahiutaleet, mantelit ja hedelmät keskenään. Mausta kanelilla.
2. Kuori ja raasta omena. Yhdistä omenaraaste kaurahiutaleseoksen, omenamehun ja jogurtin kanssa. Peitä seos kelmulla ja anna maustua viileässä yön yli.
3. Hienonna banaani ja sekoita se muiden aineiden joukkoon. Annostele puuro tarjoilukulhoihin. Mausta halutessasi hunajalla. Tarjoa marjojen tai hedelmien kanssa.
Suklainen chia-puuro
4 annosta
1 dl chia-siemeniä
noin 4 dl mantelimaitoa
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl riisi- tai muuta siirappia
1 rkl luomuappelsiinin kuoriraastetta
Tarjoiluun:
kaakaonibsejä, pähkinöitä, marjoja, riisi- tai muuta siirappia
1. Sekoita siemenet ja mantelimaito. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Mausta siirapilla ja appelsiinin kuoriraasteella. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Voit myös jättää puuron tekeytymään yön yli. Lisää tarvittaessa enemmän mantelimaitoa.
2. Tarjoa kaakaonibsien, pähkinöiden ja marjojen kanssa. Lisää halutessasi enemmän siirappia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2