Koti ja Keittiö 06-07/07
noin 2 kg porsaan paahtokylkeä
öljyä voiteluun
Maustekastike:
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl makeaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
2 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua mustapippuria
suolaa ja mustapippuri
1. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet.
2. Kuullota sipulit öljytikassa ja lisää loput kastikeainekset. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
3. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Mausta porsaanliha suolalla ja pippurilla. Paista liha uunissa keskitasolla 175 asteessa kypsäksi, eli noin 1–1 1/2 tuntia.
5. Sipaise pintaan öljyä ja ota kypsän lihan pintaan kaunis paistopinta kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin. Voitele lihan pintaan sitten maustekastiketta ensin toiselle ja sitten toiselle puolelle. Anna vetäytyä pari minuuttia grillistä nostamisen jälkeen, paloittele sopiviksi paloiksi ja nosta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2