Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Nämä bataattiranskalaiset saavat kylkeensä mehevää majoneesia, juustoa ja uunipaahdettuja tomaatteja.
Bataattiranskalaiset
1 bataatti
sormisuolaa, muutama kierros
mustapippuria myllystä
Päälle:
1 dl valkosipulimajoneesia
1 dl keitettyjä kikherneitä
100 g fetaa
1 annos puolikuivattuja tomaatteja tai 200 g puolitettuja kirsikkatomaatteja
muutama oksa oreganoa
1. Pese bataatti hyvin. Leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Levitä tikut kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia riippuen tikkujen paksuudesta. Laita bataattiranskalaiset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle majoneesia, kikherneitä, murusteltua fetaa ja tomaatteja. Viimeistele yrteillä, tarjoa heti.
Huom! Bataattiranskalaisista ei tule yhtä rapeita kuin perunaisista serkuistaan.
Puolikuivatut tomaatit
500 g kirsikkatomaatteja
noin 3 rkl oliiviöljyä
noin 1 tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
(muutama oksa timjamia)
1. Laita tomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja sokeria. Lisää halutessasi timjamit.
2. Paista tomaatteja 100-asteisessa uunissa noin neljä tuntia.
Vinkki:
Tomaatteja tulee enemmän kuin bataatiranskalaisohjeeseen tarvitaan. Niitä kannattaa kuitenkin tehdä kerralla isompi satsi ja käyttää salaattiin tai antipastopöytään.
Katso myös nämä herkulliset reseptit:
Bataattikeitto ja siemengranola
Bataattikeitto ja seesamiravut
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2