Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Bataattikeitto ja siemengranola

Rapea siemengranola höystää paahdetun bataattikeiton.

4 an­nos­ta

800 g ba­taat­tia

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl öl­jyä

8 dl vet­tä

2–3 rkl kas­vis­fon­dia

3 rkl li­me­me­hua

1 chi­li­pap­ri­ka

2–3 tl ma­ke­aa sa­vu­pap­ri­kaa

1 tl juus­to­ku­mi­naa

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1 tl kur­ku­maa

½ rkl hu­na­jaa

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

2 dl ruo­ka­ker­maa

Tar­joi­luun:

sie­meng­ra­no­laa (ks. oh­je al­la)

1. Pis­te­le ba­taat­tei­hin rei­kiä ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin tun­ti, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

2. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa, li­sää si­pu­lit ja kään­te­le het­ken.

3. Li­sää vesi ja fon­di ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. An­na hau­tua, kun­nes si­pu­lit peh­me­ne­vät.

4. Lu­si­koi paah­det­tu­jen ba­taat­tien si­suk­set kat­ti­laan ja so­seu­ta keit­to.

5. Li­sää lo­put maus­teet ja ruo­ka­ker­ma. Kuu­men­na keit­to vie­lä kie­hu­vak­si.

6. Tar­joa sie­meng­ra­no­lan kera.

 Sie­meng­ra­no­la

 3 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1 dl sak­san­päh­ki­nöi­tä rou­hit­tui­na

1 dl man­te­lei­ta rou­hit­tui­na

¾ dl kur­pit­san­sie­me­niä

¾ dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

½ dl pin­jan­sie­me­niä

2 rkl chia-sie­me­niä

50 g voi­ta tai koo­ko­söl­jyä

½ dl sii­rap­pia tai hu­na­jaa

½ dl ruo­ko­so­ke­ria

½ tl suo­laa

1. Mit­taa kau­ra­hiu­ta­leet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le. Rou­hi päh­ki­nät ja man­te­lit. Se­koi­ta rou­hi­tut päh­ki­nät ja man­te­lit sekä sie­me­net kau­ra­hiu­ta­lei­siin.

2. Su­la­ta voi ja se­koi­ta jouk­koon maus­teet. Kaa­da seos pel­lil­le sie­men­se­ok­sen pääl­le. Kään­te­le va­ro­vas­ti.

3. Paah­da mys­li­se­os­ta uu­nis­sa 180–200 as­tees­sa 20–25 mi­nuut­tia, kun­nes saa vä­riä ja ra­peu­tuu. Kään­te­le paah­ta­mi­sen ai­ka­na muu­ta­man ker­ran.

4. Ota pel­ti uu­nis­ta ja an­na se­ok­sen jääh­tyä. Pur­ki­ta.

5. Tar­joa keit­to­jen li­suk­kee­na tai mys­lin ta­paan.

Kat­so myös nämä iha­nat re­sep­tit:

In­ti­a­lai­nen ba­taat­ti-kik­her­ne­pa­ta

Ba­taat­ti-lins­si­keit­to

Ko­re­a­lai­nen keit­to

Kat­ka­ra­pu­keit­to

Lue Myös

Paahdetut kasvikset

Pinaattibulguri

Kotijuus­to­sa­laatti

Paahdetut kasvikset

Pinaattibulguri

Kotijuus­to­sa­laatti

Pico de Gallo

Totopos-tortillalastut

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

Bataat­ti­rans­ka­laiset ja puolikuivatut tomaatit

Bataattikeitto ja seesamiravut

Hummus sopii dipiksi tai leivän päälle - tässä kolme herkullista reseptiä

Bataat­ti­rans­ka­laiset ja puolikuivatut tomaatit

Bataattikeitto ja seesamiravut

Hummus sopii dipiksi tai leivän päälle - tässä kolme herkullista reseptiä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.