RUOKA MARI HARJULA SISUSTUS MILLA KUUSINEN KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2014
4–6 annosta
800 g bataattia
3–4 jauhoista perunaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 tl currya
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
yhden limen mehu
2 kuivattua chiliä (noin ½ tl chilirouhetta)
1 rkl hunajaa
2–3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
200 g ranskankermaa
rouhittua mustapippuria
hieman suolaa
Seesamiravut:
1 rasia (400 g/170 g) jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
2 rkl seesamiöljyä
2 tl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi
½ rkl mustia seesaminsiemeniä
1. Pistele bataatteihin reikiä ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti, kunnes ne pehmenevät. Jos bataatit ovat kovin isoja, halkaise ne ennen uuniin laittoa.
2. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa, lisää curry ja sekoittele hetki. Lisää perunat ja sipulit ja kääntele hetki.
3. Lisää vesi ja fondi, limen mehu ja chilit. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
4. Lusikoi paahdettujen bataattien sisukset kattilaan ja soseuta keitto.
5. Lisää hunaja ja korianterisilppu sekä ranskankerma. Kuumenna keitto.
6. Valuta jokiravut ja mausta soijalla. Kuori ja hienonna valkosipuli.
7. Mittaa seesamiöljy pannulle ja kuumenna. Lisää ravut ja paista ne nopeasti käännellen. Lisää hienonnettu valkosipuli ja seesaminsiemenet ja kääntele vielä hetki. Tarjoa keiton lisukkeena.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2