Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Basillika-teeleipätikut

Hienonna basilikanlehdet ja valko­si­pu­lin­kynnet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää basilikasilppu ja valkosipulit...

(noin 15 kpl)

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1-2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

3/4 tl suo­laa

2 dl kyl­mää vet­tä

2 rkl öl­jyä

1. Hie­non­na ba­si­li­kan­leh­det ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää ba­si­li­ka­silp­pu ja val­ko­si­pu­lit.

2. Li­sää jau­ho-maus­te­se­ok­seen kyl­mä vesi ja öl­jy. Se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

3. Kau­li tai pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin kä­sin pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si (noin 20x30 cm). Jaa tai­ki­na poi­kit­tain tai­ki­na­pyö­räl­lä noin 15 pit­kä­no­mai­seen osaan (noin 2x20 cm).

4. Pais­ta heti 250-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 15 mi­nuut­tia. Ir­rot­te­le kyp­sät tee­lei­pä­ti­kut toi­sis­taan.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ