Artikkeli

Basilika-limesorbetti

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja alenna lämpöä. Keitä sokerilientä hiljalleen kannen alla 3 minuutin ajan, kunnes sokeri on täysin liuennut...

2 dl so­ke­ria

2 1/4 dl vet­tä

1 li­met­ti

1/2 ruuk­kua ba­si­li­kaa

200 g ke­vyt­rans­kan­ker­maa

1. Mit­taa so­ke­ri ja vesi kat­ti­laan. Kie­hau­ta ja alen­na läm­pöä. Kei­tä so­ke­ri­lien­tä hil­jal­leen kan­nen al­la 3 mi­nuu­tin ajan, kun­nes so­ke­ri on täy­sin liu­en­nut. Se­koi­ta ai­na sil­loin täl­löin. Nos­ta kat­ti­la pois le­vyl­tä ja an­na so­ke­ri­lie­men jääh­tyä ko­ko­naan.

2. Pu­ris­ta li­me­tis­tä mehu. Silp­pua ba­si­li­kan­leh­det ja li­met­ti­me­hu ta­sai­sek­si tah­nak­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Li­sää rans­kan­ker­ma ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Yh­dis­tä ba­si­li­ka­rans­kan­ker­ma­se­os ja so­ke­ri­lie­mi.

3. Kaa­da sor­bet­ti­se­os laa­ke­aan as­ti­aan tai te­räk­si­seen kul­hoon. Pei­tä fo­li­ol­la ja pane pa­kas­ti­meen kah­dek­si tun­nik­si.

4. Ota sor­bet­ti pois pak­ka­ses­ta ja se­koi­ta ra­ken­ne rik­ki haa­ru­kal­la. Jää­dy­tä vie­lä run­saan tun­nin ajan.

5. An­na sor­be­tin su­laa muu­ta­man mi­nuu­tin ajan en­nen tar­joi­lua.