Artikkeli

Basilica-rosma­rii­ni­ma­ri­noidut lampaanfileet ja vihreä salaatti

8 lam­paan si­sä­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di:

1 1/4 dl olii­vi­öl­jyä

6-8 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2-3 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta

Kas­ti­ke:

1 1/4 dl sher­ryä

1 1/4 dl kuo­hu­ker­maa

va­si­kan­fon­dia

me­ri­suo­laa

Li­säk­si:

vih­re­ää sa­laat­tia (esim. mi­zu­naa, ru­co­laa, vuo­nan­kaa­lia)

1. Se­koi­ta olii­vi­öl­jy, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, ros­ma­rii­ni ja mus­ta­pip­pu­ri. Va­lu­ta seos fi­lei­den pääl­le ja an­na nii­den ma­ri­noi­tua vä­hin­tään muu­ta­ma tun­ti.

2. Rus­kis­ta lam­paan­fi­leet vois­sa kaut­taal­taan. Li­sää pan­nuun sher­ry ja ker­ma. Hau­du­ta li­ho­ja muu­ta­ma mi­nuut­ti ja nos­ta ne pois kas­tik­kees­ta. Maus­ta kas­ti­ke til­kal­la va­si­kan­fon­dia. Ri­pot­te­le lo­puk­si fi­lei­den pääl­le hie­man me­ri­suo­laa.

3. Nos­ta tar­joi­lu­va­dil­le tai lau­ta­sil­le run­saas­ti vih­re­ää sa­laat­tia. Vii­pa­loi fi­leet vi­noit­tain ja som­mit­te­le ne sa­laat­ti­pe­dil­le. Va­lu­ta pääl­le hie­man sher­ry­kas­ti­ket­ta.