Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta Pasanen
Banoffee-pavlova
25 min + 3 t . helpohko . 9 e
8–10 palaa
Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa
Täyte:
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 tl espresso-pikakahvijauhetta
3 banaania
1 ½ dl karamellilevitettä (Bonne Maman) tai paksua kinuskikastiketta
3 rkl raastettua, tummaa suklaata
(pääsiäiskarkkeja, pikku- marenkeja)
1. Tee marenki. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 1 dl sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Kääntele loppu sokeri ja etikka vaahtoon.
2. Piirrä leivinpaperille ympyrä (Ø noin 25 cm). Laita paperi uunipellille ylösalaisin, ettei kynän jälki tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle niin, että marengin keskiosa jää ulkoreunoja matalammaksi.
3. Paista marenkia uunin keskitasolla 1 t 15 min. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan kahdeksi tunniksi.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto pikakahvijauheella. Viipaloi banaanit.
5. Levitä suurin osa karamellilevitteestä marenkipohjalle. Nosta päälle banaaniviipaleita ja kermavaahtoa. Viimeistele lopulla karamellilevitteellä ja suklaaraasteella. Koristele halutessasi pikkumarengeilla ja pääsiäiskarkeilla.
Vinkki: Oikaise ja käytä kaupan valmiita marenkipohjia. Maidottoman pavlovan saat käyttämällä kasvipohjaista, vaahtoutuvaa kermaa ja vaihtamalla kinuskikastikkeen vegaaniseen versioon. Kokonaan vegaaninen kakku onnistuu tekemällä pohja kikhernepurkin liemestä. Netistä löytyy ohjeita hakusanalla aquafabamarenki.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2