Artikkeli

Fabian Björk _

San­na Ke­kä­läi­nen

Banoffee-leipävanukas on klassikko uudella twistillä

Hyödynnä leiväntähteet ja tee kinuskilta ja banaanilta maistuva mainio banoffee-leipävanukas. Tarjoa se vaniljajäätelön kanssa.

6–8 an­nos­ta

50 g voi­ta

6–8 vii­pa­let­ta lei­pää

3 mu­naa

1 ½ dl ker­maa

1 ½ dl ke­vyt­mai­toa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

1 dl ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

3 ba­naa­nia

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

Tar­joi­luun:

(ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta) va­nil­ja­jää­te­löä

1. Voi­te­le lei­vät ja kuu­ti­oi ne. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää jouk­koon ker­ma, mai­to, va­nil­ja­so­ke­ri, ka­ne­li ja ki­nus­ki- kas­ti­ke.

2. Lai­ta puo­let lei­pä­kuu­ti­ois­ta uu­ni­vuo­kaan. Vii­pa­loi ba­naa­nit ja lai­ta puo­let vii­pa­leis­ta lei­pä­kuu­ti­oil­le. Tee toi­nen ker­ros sa­mal­la ta­val­la. Kaa­da muna-ker­ma­se­os vuo­kaan. Pei­tä kel­mul­la ja an­na nes­teen imey­tyä lei­piin noin 30 mi­nuut­tia.

3. Pois­ta kel­mu. Ri­pot­te­le vuo­kaan fa­rii­ni­so­ke­ria. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia tai kun­nes pais­tos on hyy­ty­nyt ja pin­nal­ta kau­niin rus­kea.

4. Tar­joa läm­pi­mä­nä va­nil­ja­jää­te­lön ja ha­lu­tes­sa­si ki­nus­ki­kas­tik­keen kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min + ta­saan­tu­mi­seen ja pais­ta­mi­seen 1 t

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 12 e